Tiesitkö? Irina Milan on Suomen eniten levyttänyt naislaulaja – esiintynyt yli 2000 kappaleella - Viihde - Ilta-Sanomat

Tiesitkö? Irina Milan on Suomen eniten levyttänyt naislaulaja – esiintynyt yli 2000 kappaleella

Laulaja, näyttelijä ja laulunopettaja Irina Milan, 69, on eniten levyttänyt suomalainen naislaulaja. Nykyään nainen opettaa myös muita viihdealan ihmisiä.

4.6.2017 13:28

Kuka?

Laulaja, sanoittaja, näyttelijä ja laulunopettaja Irina Milan, 69.

Mistä tuttu?

Eniten levyttänyt suomalainen naislaulaja: esiintynyt yli kahdellatuhannella yksittäisellä levytetyllä kappaleella. Teatteriuran lisäksi ääninäyttelijänä animaatioissa. Tv-elokuvia, mm. Onnentyttö (1983) ja Vincent van Gogh (1988) sekä sarjassa Samppanjaa ja vaahtokarkkeja (1995–97). Merkittävin elokuvarooli: naispääosa Pedon merkki -elokuvassa (1981). Useita kertoja Syksyn sävelessä ja euroviisujen Suomen karsinnoissa.

Nykyään:

”Olen mukana Tampereen Teatterin Catsissa, ensi-ilta on syksyllä. Grizabellana saan jälleen kerran laulaa Memoryn. Vuorottelen Ritva Jalosen kanssa. Tampereen Teatterissa on paljon tuttuja ja valtavan hyvä tunnelma, kaikki ovat melkein kuin perheenjäseniä. Aloitin näyttämömusiikin tulkinnan valmennuksen Helsingin Kaupunginteatterissa ja jatkan myös Tampereella. Olen kehittänyt laulun tulkinnan oppaan, johon olen käyttänyt vuosien kokemustani. Aloitan tulkinnasta, aidot ajatukset ja tunteet houkuttelevat myös laulun teknisen puolen luonnolliseksi.”

 

Kaipaan tv-ajoilta:

”Suuria musiikkituotantoja: mm. Antti Hyvärisen johtamat isot orkesterit, upeita sovituksia, musiikkia, ja livelähetyksiä.”

En kaipaa tv-ajoilta:

”Laulukilpailuja. Taideaineissa ei mielestäni pitäisi kilpailla, vaikka olinkin nuorempana monessa kisassa osallistujana. En katso nykypäivän laulukilpailuja enää. Opettajan on syytä antaa korvien levätä välillä. Alan helposti analysoida kaikkea laulua, ja siitä on rentoutuminen kaukana.”

Minut saisi houkuteltua takaisin ruutuun:

”Ei tule mieleen. Asioihin suhtaudun silti tapauskohtaisesti. Mutta maailma on nuorten, ja niin sen pitääkin olla! Kokemusta kyllä jaan mielelläni pyydettäessä.”

Katson televisiosta:

”Uutisia sekä laadukkaita brittisarjoja. Ylikomisario Morse oli jumalainen, nyt pidän Nuoresta Morsesta. Seuraan päivittäin CNN:n ja BBC:n kanavia saadakseni avarampaa näkökulmaa maailmaa myllertäviin tapahtumiin.”

 

Irina Milan ja Pepe Willberg esiintymässä 1983 (vas.), ja Milan Tampereen Teatterissa 2017 (oik.).­

Irina Milan tykkään katsoa televisiosta muun muassa Nuori Morse -sarjaa, jota tähdittää Shaun Evans.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?