Joensuulainen kaupunginvaltuutettu tyrmistyi Robinin ”seksilaulusta” – vaati hitin poistoa yleisötapahtumasta: ”Olen todella huolissani” - Viihde - Ilta-Sanomat

Joensuulainen kaupunginvaltuutettu tyrmistyi Robinin ”seksilaulusta” – vaati hitin poistoa yleisötapahtumasta: ”Olen todella huolissani”

Robinin kappalevalinta tulevassa lastentapahtumassa huolestuttaa Joensuussa.

Robinin Hula hula -kappale ei kaikkien mielestä sovi lastentapahtumaan.­

31.5.2017 19:41

Lasten ja nuorten idoli Robin esittää perjantaina Joensuussa alakoululaisten laulutapahtumassa kappaleen, jonka sanoitus herättää keskustelua puolesta ja vastaan.

Robin ja koululaiset esittävät tanssien ja laulaen poptähden Hula Hula -hitin, jonka vihjailevaa sanoitusta monet joensuulaisvanhemmat pitävät liian rohkeana lastentapahtumaan.

Robin laulaa kappaleessa muun muassa vesipisaroista iholla, revityistä farkkushortseista, lanteiden pyörimisestä ja paidan läpi tuntemastaan sykkeestä.

Robinin keikkaan oli puuttunut huolestunut äiti mielipidekirjoituksessaan sanomalehti Karjalaisessa, minkä ansiosta kaupunginvaltuutettu Marjatta Räty (ps.) kiinnostui kuulemaan kappaleen.

Räty kertoo Ilta-Sanomille, että Hula Hula ei ollut kappaleena ennestään tuttu. Mielipidekirjoituksen luettuaan hän katsoi netissä hittikappaleen videon, jolla ”nuoret tytöt tanssivat”. Kaupunginvaltuutettu pöyristyi kuultuaan laulun sanat, ja vaati kaupunkia poistamaan kappaleen tapahtumasta. Kaupunki ei ole kuitenkaan poistamassa hittiä tapahtumasta.

– Vähemmän kannustavaa palautetta on tullut. Aika paljon pidetään tiukkapipoisena. Huomaan, että ihmiset ei kiinnitä huomiota laulujen sanoihin, Räty sanoo.

– Nyt on satavuotisjuhla ja teemana suomalaisuus, niin on hurjaa, että Joensuu on alttiina tällaiselle, että meidän lapsemme tanssivat seksipitoista tanssia siellä.

Räty ei ole viime aikoina seurannut Robinin laulajan uraa, eikä siten osaa arvioida, millainen roolimalli Robin nykyisin on lapsille.

– Robin on nyt vaan tämän laulunsa kanssa väärässä paikassa. Tämä sopisi semmoiseen iltadiskoon aikuisille, jotka tietävät jo mitä tämä maailma on.

Rädyllä itsellään on lastenlapsia, joiden kautta hän näkee lasten elämää.

– Vanhempien pitää olla pienten lasten kanssa tarkkana. Arvokeskustelun paikka on nyt todella.

Rädyn mukaan tämän päivän vanhemmuus on kadoksissa. Ennen ei hänen mukaansa silmille hypitty eikä lapset määränneet, mitä vanhemmat tekevät.

– Vanhempien olisi nyt aika herätä, että missä maailmassa meidän lapsemme liikkuvat, mitä he kuuntelevat, mitä katselevat.

– Joensuussa muutenkin ollaan huolissaan pienten tyttöjen liikkumisesta aikuisten miesten kanssa. Siihenkin liittyen meidän pienet lapset ollaan nyt työntämässä maailmaan, joka ei ole vielä heidän maailmansa. Olen todella huolissani, tuohtunut kaupunginvaltuutettu summaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?