Tyylikonsultti Leena Sarven Bibi-tytär, 19 on äitinsä veroinen kaunotar – tuore ylioppilas aikoo aivokirurgiksi - Viihde - Ilta-Sanomat

Tyylikonsultti Leena Sarven Bibi-tytär, 19 on äitinsä veroinen kaunotar – tuore ylioppilas aikoo aivokirurgiksi

Tyylikonsultti Leena Sarven ja toimitusjohtaja Seppo Hannikaisen tytär haluaa lukea lääketiedettä.

Bibi Hannikainen pyrkii lääketieteelliseen tiedekuntaan.­

1.6.2017 7:29

Tyylikonsultti Leena Sarven tytär Bibi Hannikainen, 19, on näyttävä ja kaunis nainen. Hänellä olisi varmasti ollut kysyntää myös mallimarkkinoilla kuten Leena-äidillään aikoinaan. Bibi kuitenkin naurahtaa nähneensä mallintyön ja muotinäytösten järjestämisen niin läheltä, ettei se hänen mielestään ole lainkaan sellaista glamouria kuin luullaan.

– Nuorena minua kiinnosti eläinlääkärin työ, mutta yläasteella ryhdyin vakavasti miettimään aivokirurgiaa, Bibi kertoo.

– Aivoista tiedetään niin vähän, lääketiedettä jo lukemaan pyrkinyt kevään ylioppilas jatkaa.

Leena-äiti sanoo tyttärensä kulkeneen aina omia polkujaan ja tehneen omat päätöksensä. Tytär ei ole koskaan ollut Leenan sanojen mukaan edes mikään mammantyttö.

– Bibi on aina tiennyt, mitä hän tahtoo. Silloin, kun hän on ollut epävarma, olemme yhdessä jutelleet asioita ja olen lempeästi ohjaillut häntä oikeaan suuntaan, Leena kertoo.

Leena Sarven Bibi-tytär kirjoitti ylioppilaaksi hyvin arvosanoin.­

Keskusteluja kotona on käyty ajoittain paljonkin, mutta koskaan ei ole tytärtä pakotettu mihinkään. Bibi on jo pienestä asti kulkenut vanhempiensa mukana maailmalla.

– Hän teki ensimmäisen ulkomaanmatkansa jo kolmen kuukauden ikäisenä. Vuosien varrella ulkomaanmatkat ovat opettaneet Bibin myös sosiaaliseksi ja hyväksymään eri maiden sekä eri uskontojen ihmiset, Leena kertoo.

Bibi kiitteleekin vanhempiaan siitä, että on saanut nähdä maailmaa. Hän sanoo sen olleen omalla tavallaan koulu.

– Matkustaminen on avartanut maailmaani, ja olen avoin uusille asioille. Olen myös oppinut englannin alkeet sen ansiosta, hän kertoo.

Bibi Hannikainen kiittelee vanhempiaan siitä, että on päässyt matkustelemaan paljon.­

Ala-asteen eläinlääkärin haaveiden jälkeen Bibi alkoi kiinnostua ihmisten hyvinvoinnista. Hän ymmärsi haluavansa olla tekemisissä ihmisten kanssa. Sitä kautta hän päätyi heti ylioppilaskirjoitusten jälkeen lääketieteellisen preppauskursseille. Hän haki lääketieteelliseen tiedekuntaan. Nyt nuo kokeet ovat ohi ja kesäkuussa hän saa tietää, tärppäsikö ensimmäisellä kerralla.

Bibi painottaa, ettei jää mahdollisen välivuoden aikana kotiin oleilemaan. Hän haluaa mennä töihin ja tienata itse opiskelurahansa.

– Lääkiksen kokeisiin lukeminen oli siinä mielessä helppoa, että muistissa olivat vielä koulussa opitut aineet kuten kemia. Toivon pääseväni jo nyt opiskelemaan lääketiedettä. Jos ei tänä vuonna onnistu, yritän ensi vuonna uudelleen, Bibi sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?