Paavo Lipposen kaunis Emilia-tytär, 19, kirjoitti ylioppilaaksi loistavin arvosanoin – ei seuraa vanhempiaan politiikkaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Paavo Lipposen kaunis Emilia-tytär, 19, kirjoitti ylioppilaaksi loistavin arvosanoin – ei seuraa vanhempiaan politiikkaan

Paavo ja Päivi Lipposen esikoistyttären kirjoitukset sujuivat todella hyvin. Yleisarvosanaksi tulee laudatur.

Paavo ja Päivi Lipposen Emilia-tytär on tuore ylioppilas.­

30.5.2017 7:31

Paavo ja Päivi Lipposen vanhempi tytär, Emilia Lipponen, 19, kirjoitti ylioppilaaksi Kulosaaren yhteiskoulun lukiosta yleisarvosananaan laudatur. Nuori nainen kirjoitti syksyllä filosofian ja englannin. Keväällä hän kirjoitti viisi ainetta, jotka nekin sujuivat loistavasti.

Emilia valitsi Kulosaaren yhteiskoulun lukion kansainvälisyyden takia. Lukiossa on mahdollista opiskella myös englanniksi.

– Olen hakenut ulkomaille opiskelemaan kauppatieteitä ja viestintää. Kun on ollut kansainvälisessä koulussa, haluaa päästä hyödyntämään kielitaitoaan, Emilia avaa tulevaisuudensuunnitelmiaan.

Emilian pitäisi päättää kahden yliopiston välillä. Ovet ovat avoinna molempiin. Ratkaisu ei ole helppo, opinahjon valinta määrittelee myös hänen asuinmaansa.

– Emilia on saanut aina vapauden päättää itse asioistaan, mutta isoista ratkaisuista olemme keskustelleet, Päivi-äiti kertoo.

Vanhemmat ovat jo henkisesti valmistautuneet Emilian lähtöön.

– Kannustan tyttäriäni lähtemään nuorena maailmalle, sillä työmarkkinat ovat globaalit, Päivi Lipponen sanoo.

Lipposten tytär Emilia tähtää ulkomaille opiskelemaan.­

Päivi Lipposen esikoinen Cecilia on juuri palannut Taiwanista opiskelemasta kiinaa. Päivi ja Paavo Lipposen kuopus Sofia kirjoittaa kahden vuoden kuluttua.

– Silloin on 60 vuotta omista ylioppilasjuhlistani, tapaamispaikalla pistäytyvä Paavo Lipponen kertoo.

Ylioppilaaksi päästessään Paavo Lipponen mietti arkkitehdin ammattia. Toisin kävi: hän kouluttautui valtiotieteen kandidaatiksi. Ja teki vaikuttavan poliittisen uran muun muassa pääministerinä.

Emilia on nähnyt, miten paljon politiikka on vienyt hänen vanhempiensa aikaa. Varsinkin isän, kun hänellä oli pääministerin virka.

– Haluan itse paremman tasapainon työn ja perhe-elämän välille, Emilia pohtii.

Poliittisesta urasta hän ei ainakaan tällä hetkellä haaveile.

Lue perheen koko haastattelu tiistain lehden Ylioppilasliitteestä. Liitteessä myös kaikkien keväällä 2017 kirjoittaneiden nimet kaikista Suomen lukioista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?