Tuoreen ylioppilaan Oton, 19, elämä mullistui Kanarialla – kansainväliset urasuunnitelmat kariutuivat: Oli otettava järki käteen - Viihde - Ilta-Sanomat

Tuoreen ylioppilaan Oton, 19, elämä mullistui Kanarialla – kansainväliset urasuunnitelmat kariutuivat: Oli otettava järki käteen

Jyväskyläläinen ylioppilas Otto Torkki ei aio perustaa elämäänsä mallintöille.

Jyväskyläläinen Otto Torkki on kevään tuore ylioppilas.­

30.5.2017 8:49

Mallinhommia tekevä jyväskyläläinen Otto Torkki, 19, on saanut huomata, etteivät kaikki asiat mene kuten oli tarkoitus. Torkki ajautui mallinhommiin vahingossa Kanarian-lomallaan vuonna 2015, kun malliagentti kiinnostui komeasta nuorukaisesta.

Lukion jälkeen suunnitelmissa oli mahdollisesti kokonainen vuosi kansainvälisen mallitoimiston leivissä, mutta sitten oli otettava järki käteen.

– Pyrin Kauppakorkeaan. Jos pääsen sinne, olisin välivuoden takia menettänyt kaikki ensimmäisen vuoden opiskelijan edut. Vain intti kelpaa syyksi siirtää opintoja vuodella, Torkki kertoo.

– Niinpä menen 3. heinäkuuta Ilmasotakouluun Tikkakoskelle. Saan intin pois alta eikä tarvitse miettiä tulevaisuutta sen suhteen.

Otto Torkki ei aio perustaa elämäänsä vain mallintöille.­

Sekä mallintöiden että opiskelujen aika on myöhemmin. Catwalkien varaan Torkki ei kuitenkaan aio elämäänsä perustaa.

– Olen saanut perspektiiviä enkä enää ajattele, että mallina työskentely olisi kokopäiväinen juttu. Ehkä teen sitä lähinnä vain kesäisin.

Torkin ura mallina on lyhyt. Belgialainen malliagentti poimi nuorukaisen kirjaimellisesti kadulta, kun Torkki oli perheineen joululomalla puolitoista vuotta sitten. Viime kesästä menikin sitten kaksi kuukautta töissä Milanossa, Italiassa.

Nopeasti Torkki huomasi, että ala on tempoilevaa ja mallit vain pieniä palasia kokonaisuudessa.

– Nyt oli jo sovittu kuvauksia toukokuun lopulle Ibizaan, mutta niitä siirrettiin kesäkuun alkuun. Minun piti perua lähtö ylppäreiden ja pääsykokeiden vuoksi.

Norssista valmistuvan Torkin kirjoitukset sujuivat hyvin.

Mallinhommien tuoma julkisuus sen sijaan aiheutti yhdenlaisen ongelman koulussa.

– Abina en olisi enää saanut käydä koulussa syömässä. Kun yritin, kävi niin, että jäin kiinni. Ruokalan tädit olivat lukeneet minusta Ilta-Sanomista.

Otto Torkin mallinhommat lähtivät käyntiin vahingossa.­

Torkki ja monta muuta tuoretta ylioppilasta tiistain lehden Ylioppilasliitteestä. Liitteessä myös kaikkien keväällä 2017 kirjoittaneiden nimet kaikista Suomen lukioista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?