Henna Kalinainen kauhistelee julkkiskaunotarten häijyä sanasotaa – sivaltaa haukkujia: ”Rumaa sisintä ei korjaa mikään” - Viihde - Ilta-Sanomat

Henna Kalinainen kauhistelee julkkiskaunotarten häijyä sanasotaa – sivaltaa haukkujia: ”Rumaa sisintä ei korjaa mikään”

Henna Kalinainen avautuu blogikirjoituksessaan nuorten naisten tavasta haukkua toisia surutta. Kalinaisen mukaan asiaan pitäisi puuttua ja ihmisten tulisi arvostaa toisiaan enemmän.

Henna Kalinainen kauhistelee tapaa, jolla tuntemattomat ihmiset haukkuvat toisiaan.­

29.5.2017 12:18

Tosi-tv-ohjelmista tutuksi tullut Henna Kalinainen, 27, ottaa blogissaan kantaa viime viikon loppupuolella sosiaalisessa mediassa leimahtaneeseen julkkiskaunotarten kiistaan. Kalinainen ihmettelee Cheyenne Järvisen ja Sara Siepin välillä puhjennutta sanasotaa.

Sieppi julkaisi Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa vierailleen Järvisen missikommentista Facebook-päivityksen, jonka seurauksena Järvistä haukuttiin somessa kovin sanoin. Järvinen puolestaan tylytti vuoden 2011 Miss Suomea blogissaan. Järvinen arvosteli myös monia muita missejä, ja Miss Suomi ja Miss Helsinki -organisaatiot saivat osansa hänen tiukoista kommenteistaan.

Kalinainen ihmettelee nyt tapaa, jolla täysin tuntemattomia ihmisiä lytätään. Kalinainen myöntää suhtautuneensa itsekin Järviseen aluksi epäilevästi johtuen tämän riidoista Kalinaisen ex-puoliso Antti Kurhisen kanssa.

Sara Sieppiä Kalinainen puolestaan kehuu mukavaksi ihmiseksi. Kalinainen myöntää, että oli itsekin vähällä osallistua kiistaan kommentoimalla Siepin Facebook-päivitystä, mutta muutti hetken harkittuaan mielensä.

– Meninkin katsomaan Cheyennen haastattelun ja kaikki sympatia meni hänen puolelleen. Olin jo taas kerran vähällä tuomita hänet osallistumalla tuohon Facebook-juttuun näkemättä edes haastattelua!! Jos ihminen on elämässään jotain joskus törttöillyt, myöntää sen rehellisesti ja vielä haluaa nyt julkisuudellaan auttaa muita ihmisiä niin ei voi muuta kun nostaa hattua, Kalinainen kirjoittaa blogissaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kalinaisen mukaan on tärkeää, että nuorten naisten ilkeily toisia kohtaan tuli ilmi tapauksen myötä. Entinen tosi-tv-tähti sanoo, että asialle tulisi tehdä jotain.

– Ei ole aikuistenkaan ihmisten toimesta hyväksyttyä kiusata ketään hänen ulkonäkönsä, tekojensa, asemansa tai sukupuolensa takia tai minkään muunkaan! Kaikilla saa olla mielipide ihmisistä ja heidän tekemisistään, mutta aikuisten ihmisten kuuluisi pitää ne mölyt mahassaan ja keskittyä omiin juttuihinsa!

Kalinainen pyytää blogikirjoituksessaan anteeksi Järviseltä. Hän kehuu tapaa, jolla Järvinen pyrkii ottamaan kantaa tärkeisiin asioihin julkisuutensa avulla. Järvinen järjestää itsetuntovalmennusta yhdessä esimerkiksi Big Brotherista tutun Niko Saarisen kanssa.

Rajua nettikiusaamista

Kalinaisella itsellään on kokemusta somessa ja keskustelupalstoilla tapahtuvasta haukkumisesta ja kiusaamisesta.

Tosi-tv-tähti joutui pari vuotta sitten valtaisaan ryöpytykseen, kun kuvat tämän uudesta ulkomuodosta levisivät. Kalinaisen paino oli noussut huomattavasti ja tämän ulkonäköä haukuttiin kovin sanoin. Nainen sairasti tuolloin pahaa masennusta.

– Kaikkien ei tarvitse olla mallinmitoissa tai missiainesta vaan normaalivartalo tai ylipainokin on ihan jees niin kauan kun se ei ole terveysriski! Itsellä lihomisen myötä tuli raskausarpia vatsaan, vaikka en ole edes synnyttänyt, mutta sellaista se elämä on. Se on luonnollista että paino ei aina pysy kaikilla samana ja siihen on tuhat eri syytä! Itsellä ei voimavarat enää lopulta riittänyt ja masennus vei voiton. Nykyään olen sujut itseni kanssa, Kalinainen kertoo.

Kalinainen on julkaissut kirjoituksensa yhteydessä alastonkuvansa näyttääkseen, että vartaloita on monenlaisia, eikä sitä tarvitse häpeillä. Laihtuminen on Kalinaisen tähtäimessä, mutta hän haluaa tehdä sen terveesti ja ilman itseinhoa.

– Itse henkilökohtaisesti haluaisin parantaa nuorten itsetuntoa siinä mielessä, että ei tarvitse olla niin kuin kaikki Instagramissa (täydelliset tissit ja täydellinen pylly, ei rasvaa ja virheetön iho).

– Onneksi läski voi aina laihduttaa, mutta rumaa sisintä ei korjaa mikään, Kalinainen näpäyttää kirjoituksensa lopuksi.

Henna Kalinainen osallistui Big Brotheriin vuonna 2008.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?