Susanna Haavisto kaipaa yhä Soitinmenojen legendaarisia tekijöitä: ”Se oli komediakoulumme”

Julkaistu:

Ruudusta kadonneet
Susanna Haavistolla on työn alla kirjoitusprojekteja ja haaveissa loma.
Kuka: Näyttelijä, laulaja ja ohjaaja Susanna Haavisto, 59.

Mistä tuttu: Useista elokuvista ja tv-sarjoista, erityisesti Naapurilähiö (1969–1976), Elämänmeno (1978), Soitinmenot (1985–1987), Kohtaamiset ja erot (1994) sekä Onnea vai menestystä (1995). On Eija Ahvon kanssa Suomen ensimmäinen UNICEFin hyvän tahdon lähettiläs.Nykyään: ”Juuri päättyi Sinivalkoinen ääni – Kari Tapio -kiertue, jonka kirjoitin ja ohjasin. Aloittelen Suomalainen tango 100 vuotta -käsikirjoitusta. Aion myös viettää vähän lomaa. Työn alla on eräs iso kirjoitusprojekti. Syksyllä konsertoimme Eija Ahvon ja Esa Helasvuon kanssa. Tänä vuonna olemme laulaneet 40 vuotta yhdessä Eijan kanssa. On harvinaista herkkua laulaa yhdessä pitkästä aikaa, tehdään jopa samat virheet ja se on liki koomista.”

Kaipaan tv-ajoilta: ”Soitinmenojen Pertsaa ja Arskaa (Pertti Reponen ja Aarno Raninen) kaipaan. Riemukas työyhteisö teki vakavissaan huumoria. Se oli meidän komediakoulumme: meillä oli Eijan kanssa traagikon leima. Se oli mahtava produktio, päätyömme kaksi vuotta. Ohjelmaa tehtiin tarkkaan koreografioita myöten, juuri siksi kai katsojatkin haikailevat ohjelman perään. Kaipaan myös näyttelijänä kameran edessä olemista.”


En kaipaa tv-ajoilta: ”Aikaisia maskiaikoja, kun oltiin istumassa jo seitsemän aikaan aamulla silmät ristissä. Se on ainut, mitä en kaipaa.”

Minut saisi houkuteltua takaisin ruutuun: ”Jos pyydettäisiin oikein laadukkaaseen musiikkiohjelmaan, jota tehtäisiin rakkaudella ja pieteetillä tai hyvä rooli tv-elokuvassa tai -sarjassa. Musaohjelmaa voisin jopa suunnitellakin. Olen viimeksi tehnyt pari mummoroolia, niitä voisin tehdä enemmänkin.”Katson televisiosta: ”Hyvin vähän. Asiaohjelmia, kuten A-talk, Teemalta vanhoja leffoja ja dokkareita. Silittäessä Emmerdalea, tunnustan. Netflixin ja HBO:n sarjoja, muun muassa ruotsalainen Gåsmamman oli hyvä. On nautinnollista katsoa monta osaa peräkkäin ilman mainoksia.”

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt