Bikinifitnekselle kaikkensa antanut Sofia Belórf ihmettelee tavallisten ihmisten fitnessbuumia: ”Eihän se ole mikään koko kansan urheilulaji”

Julkaistu:

fitness
Sofia Belórf kummastelee tavallisten ihmisten fitnessbuumia. Hänen mukaansa kaikki muotijutut menevät aina överiksi.
Fitnesskaunotar Sofia Belórfin (ent. Ruusila-Nousiainen) kesä alkaa täysin erilaisissa tuulissa kuin vuosiin. Helmikuussa viisivuotisesta liitostaan tosi-tv-julkkis Niko Nousiaisen kanssa eronnut Sofia suhtautuu tulevaisuuteensa innostuneesti. Kaikki tuntuu vielä jännittävältä.

Vaikka Sofia vitsailee, että hänellä on edessään ”sinkkukesä 2017”, hän sanoo ettei voisi kuvitellakaan alkavansa suhteeseen.

– Välillä aamulla, kun herään, ensimmäinen ajatukseni on: Apua, olen sinkku. Tämä on jännittävä tilanne kaikin puolin.

Voit lukea Sofia Belórfin ajatuksia tulevasta kesästä ja tulevaisuudensuunnitelmista täältä.


Sofia Belórf nousi julkisuuteen missinä, mutta on sen jälkeen tullut tutuksi myös fitnesspiireissä. Bikinifitnessin maailmanmestaruuden vuonna 2015 voittanut Sofia on tottunut selittämään elämäntapaansa niin tutuille kuin tuntemattomillekin.

Urheilulaji nousi hiljattain jälleen tapetille, ja ei niin mairittelevassa valossa, Ylen Muodonmuutoksia-dokumentin myötä. Dokumentissa nuoret naiset eivät säästyneet kyyneleiltä tavoitellessaan täydellistä kisavartaloa.

– Olen yrittänyt selittää ihmisille fitnessurheilun ja fitnesselämäntavan eroa. Fitnessurheilua en voi todellakaan kaikille suositella, eihän se ole mikään koko kansan urheilulaji, kuten ei mikään muukaan urheilulaji ole.

Fitnessin elämäntapana Sofia toteaa olevan terveellistä hyvien elämäntapojen noudattamista.

– En näe siinä mitään huonoa. Olen poiminut kisa-ajoiltani parhaat palat: säännöllisen ateriarytmin ja hyvät treenitavat.

– Kaikki muotijutut menevät aina överiksi. Fitnesskin meni siihen, että tavalliset ihmiset alkoivat punnita ruokavaa’alla ateriansa.


Intohimo oman treeniohjelman, joita sittemmin on jo syntynyt useampia eri versioita, tekoon syttyi viime syksynä.

– Kisaamisessa olin saavuttanut kaikki ne asiat, joita olin toivonut. Koin, että Suomessa ei tämäntyyppistä naisiin keskittyvää etävalmennusta ollut. Personal trainerit ovat kalliita ja tahdoin tehdä ohjelmastani sellaisen, johon kaikilla on varaa. Säännöllisin väliajoin Sofialta kysytään, aikooko hän itse vielä astella kisalavalle.

Ainakin tämän vuoden Sofia on päättänyt pyhittää omiin nettivalmennuksiinsa.

– Olen kaikki tai ei mitään -ihminen. En pysty säheltämään moneen suuntaan, koska sitten jokin muu asia kärsii.

– On hassua, mutten itse nauti kisaamisesta niin paljon, että tekisin sitä ihan huvikseni.

Fitnesskisoihin Sofia on lähtenyt ja lähtee jatkossakin vain, jos ne selkeästi kuuluvat hänen urasuunnitelmaansa.

– Kisaaminen on sen verran rankkaa ja se vie minulta kaiken, tavallaan koko elämäni. En pysty tekemään sitä vain vähän.

Asiakkailleen Sofia painottaa, ettei hänen treeniohjelmissaan ole kyse ulkonäöstä, vaan hyvästä olosta.

– En tee tätä sen vuoksi, että kaikilla pitäisi olla sixpack, ei todellakaan. Naiset aika usein kamppailevat oman ulkonäkönsä ja kehonsa kanssa. Tahdon auttaa ihmisiä nostamaan omaa itsetuntoaan.

– Ei ole olemassa mitään täydellisen naisen muottia, johon kaikkien pitäisi mahtua.


Omaan ulkonäköönsä ja vartaloonsa Sofia alkoi kiinnittää huomiota tarkemmin vuonna 2010, kun hänet kruunattiin Miss Helsingiksi.

– Silloin minun piti olla esillä vähissä vaatteissa ja pyöriä alusvaatteissa lavalla. Aloin pohtia, miltä kroppani näyttää ja silloin minulle tuli ensimmäistä kertaa epävarmuuksia.

– En ollut tyytyväinen vartalooni ja kärsin siitä. Olen aina ihaillut atleettisia, mutta naisellisia vartaloita. Jos on sellainen fiilis, että tahtoo muokata omaa kroppaansa, niin silloin mielestäni asialle pitää tehdä jotain.

Sofia kertookin olevansa nykyisin omaan vartaloonsa tyytyväisempi.

– Totta kai olen myös kasvanut vuosien aikana aikuiseksi, ja olen sinut omien virheideni kanssa ja armollisempi itselleni.

– Lavakunto ei ole se kaikkein parhaimman näköinen, kun on keho on riutunut ja kuivunut. Tykkään tästä, minkä näköinen olen nyt. Nyt minusta tuntuu hyvältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt