Pia Lamberg elää unelmaansa Los Angelesissa – rahoitusalalla työskentelevä uusi rakas vei jalat alta: ”Hän osti kaiken puolestani”

Entinen Miss Suomi Pia Lamberg on luonut itselleen Kaliforniassa upean mallinuran. Rinnalle on löytynyt myös uusi rakas.

Pia Lamberg on kotiutunut Yhdysvaltoihin.

27.5.2017 8:02

Miss Suomen kruunusta aikoinaan luopunut ja maailmalle vuonna 2011 matkannut Pia Lamberg on tehnyt sen, mistä moni suomalaiskaunotar vain unelmoi: hän on luonut upean mallinuran Enkelten kaupungissa Los Angelesissa – siellä, missä mallikokelaita ja mallinurasta haaveilijoita riittää loputtoman pitkäksi jonoksi asti.

Yksi syy löytynee skandinaavisuudesta ja aitoudesta, sillä kaupunki on tunnettu kauneuskirurgiaan koukussa olevista ihmisistä.

– Esimerkiksi Beverly Hillsin alueella kaikki ihmiset ovat ihan toistensa klooneja. Ihmisiä ei tunnista keskenään, Pia huokaa.

– Mallipiireissä sen sijaan toimii tällainen ”freesi look”, luonnonkaunis Pia jatkaa.

Pian puheessa sekoittuu toistuvasti englanti ja suomi, sillä Pia käy enää vain harvakseltaan Suomessa, ja nykyisessä kotikaupungissa tulee puhuttua pääsääntöisesti englantia niin kotona kuin töissä.

– Jotkut suomenkieliset sanat saattavat välillä unohtua, vaikka puhunkin paljon äidin ja ystävien kanssa Skype-puheluita Suomeen, Pia myöntää.

– Englanti puolestaan sujuu sen verran hyvin, että monikaan paikallinen ei enää huomaa, että olen kotoisin jostain muualta. He aina yllättyvät, kun kerron, että olen kotoisin Suomesta.

Kotikaupungin rannalta avautuvat upeat maisemat.

Tuoreissa kuvissa Pia esittelee Santa Monicassa sijaitsevan kotinsa, joka on hänen hengähdyspaikkansa kaiken kiireen keskellä. Kodissa asuvat Pian lisäksi hänen kissansa Boba ja avomiehensä Keith.

– Käyn Boban kanssa usein lenkillä Santa Monican rannoilla. Sain Boban synttärilahjaksi poikaystävältäni viime lokakuussa. Boba on saanut nimensä teen mukaan.

Lenkkeilyn lisäksi Pia nyrkkeilee, meditoi, joogaa ja harrastaa pilatesta sekä muuta ryhmäliikuntaa.

– Täällä on paljon fitnesstyyppejä, joten siitä saa itsekin motivaatiota omaan liikkumiseen. Myös työni vuoksi pitää olla kunnossa.

Pia tapasi nykyisen rahoitus- ja kiinteistöalalla työskentelevän avomiehensä sattumalta viime kesänä, kun hän ei etsinyt elämäänsä ketään.

– Tapasimme kaveriporukan välityksellä brunssilla ja seuraavana päivänä menimme porukalla purjehtimaan.

Pia huomasi nopeasti, että mies haluaa tehdä häneen kaikin tavoin suuren vaikutuksen.

– Synttäriviikollani en saanut ostaa mitään koko viikkona, vaan hän osti kaiken puolestani. Ja sen lisäksi kävimme joka ilta dinnereillä.

– Meillä on mennyt todella mukavasti, on ihanaa viettää aikaa yhdessä. Meillä on paljon yhteisiä harrastuksia ja molemmat tykkävät urheilla, niin käymme yhdessä nyrkkeilemässä, pelaamassa tennistä, pyöräilemässä rannalla, juoksemassa... Myös pienet viikonloppuretket muutaman tunnin ajomatkan päähän ovat mukavia maisemanvaihdoksia ja yhteisiä seikkailuja.

Avomies ymmärtää Pian työn tärkeyden ja sen, että työt vievät suuren osan ajasta. Myös avomies on paljon töissä.

Pia Lamberg on tyytyväinen elämäänsä Losissa.

Mallinelämä on hyvin vaihtelevaa, työt saattavat tulla nopealla aikataululla, alkavat hyvinkin aikaisin aamulla ja vievät Pian nopeasti eri puolille kaupunkia – ja jopa maata.

– En pärjäisi täällä ilman omaa autoa, sillä minun pitää päästä nopeasti liikkumaan. Nyt minulla on valkoinen Porche Cayenne Sport. Nimeän aina omat autoni, ja nykyisen autoni nimi on Pepper, Pia nauraa.

Ja kuvauksia on milloin mihinkin erilaisiin tehtäviin: on fitness-, kauneus-, ja printtikuvauksia. Yhteen castingiin halutaan naapurintyttö, toiseen cocktail-mekkoon pukeutunut ”sexy girl”, kolmanteen raikas, normaali ja lähes meikitön look.

– Saman päivän aikana saattaa olla monta täysin erilaista koekuvausta eri puolilla kaupunkia. En ehtisi niihin, ellei minulla olisi koko ajan kaikki tarvittavat asut mukana.

Pialla on useita agentteja ympäri maailmaa: Los Angelesissa, Torontossa, Kapkaupungissa ja San Franciscossa.

Sporttinen Pia Lamberg liikkuu monipuolisesti.

Aivan helppoa töiden saaminen ei ole, sillä samasta työstä kilpailee yhtaikaa 50–100 naista yhdessä castingissa. Etenkin alussa oli vaikeaa saada töitä. Pia sanoo, että hän ymmärsi vasta parin vuoden jälkeen, kuinka ala toimii.

– Ensimmäinen vuosi meni ihmetellessä, seuraava vuosi oli jo helpompi. Pari viimeistä vuotta on mennyt hyvin, Pia kertoo kokemuksistaan.

Vaalea ulkonäkö on yksi valttikortti, sillä Pia kertoo menevänsä sekä skandinaavista että amerikkalaisesta mainoskasvosta. Mutta hänellä on monta muutakin valttikorttia.

– Monet ovat tykänneet Pohjois-Karjalasta perityistä vähän vinoista silmistä ja korkeista poskipäistäni. Lisäksi minulla on kuulemma hyvä iho ja osaan tuoda parhaat puoleni kameran edessä esiin. Olen myös aina ajoissa ja hoidan hommat hyvin – se on tärkeää.

Monissa tilanteissa auttaa myös se, että Pia on tehnyt useamman merkittävän pestin maailman kuuluisimmille urheilu- ja automerkeille sekä amerikkalaiselle pikaruokaketjulle. Aiemmat näytöt takaavat hänelle pääsyn suoraan castingien loppuvaiheeseen.

– Jotkut asiakkaat buukkaavat minut jo suoraan aiemman kokemuksen tai kuvien ja videon perusteella, eikä minun tarvitse enää käydä aina castingissa, koska he tuntevat minut. Minuun saatetaan ottaa yhteyttä myös Instagramin kuvien perusteella, Pia kertoo.

Instagram onkin Pialle merkittävä työväline, jossa Pia on julkaissut mitä upeampia alusvaate- ja mainoskuvia.

– Jos buukkaan itse itseni jollekin keikalle, saan pitää myös provikat itse. Agentit ottavat aina 20 prosenttia keikasta itselleen.

Pia kertoo, että yhden mallikeikan päiväpalkka on vähintään 1 000 dollaria (920 euroa).

Parhaillaan Pia hakee kulttimaineeseen nousseen Sports Illustrated -lehden uimapukunumeroon juuri Instagramissa julkaisemiensa bikinikuvien avulla.

Haku seuraavaan uimapukunumeroon on käynnissä, ja tänä vuonna uimapukunumeroon voi hakea myös sosiaalisessa mediassa.

Töitä Pialle riittäisi myös muissa maissa, ja häntä on kosiskeltu jopa Milanoon, mutta Pia haluaa pysyä Los Angelesissa.

– Olen tosi iloinen ja onnellinen elämästäni Losissa, minulla on hyvä elämä. Olen pienestä asti ollut sitä mieltä, ettei elämäni tunnu oikealta Suomessa. Kun pääsin Losiin, kaikki vain loksahti paikoilleen. Minulla on uudessa kotikaupungissa aina hyvä fiilis.

Pia Lamberg ulkoiluttaa kissaansa kotikulmillaan.

Koti-Suomessa käydessä Pia havahtuu aina ihmisten totisuuteen ja puhumattomuuteen.

– Huomaan sen fiiliksen jo lentokentällä vaikkapa Tukholmassa, kun joku saattaa vahingossa tönäistä, eikä sitä pyydetä edes anteeksi. Pohjois-Euroopassa ollaan tylyjä ja fiilis on kylmempi, Pia pohtii.

– Olen jo niin tottunut siihen, että jengi katselee ihan ihmeissään, kun hymyilen vastaantulijoille ja höpötän kenen kanssa tahansa. Positiivisuutta kaipaisin Suomeen lisää. Ja kehuja. Kehun aina, jos näen muilla vaikkapa jonkun kivan vaatteen.

Tosin kotipuolessa Juuassa käydessä Pia tuntee olevansa kuin kotonaan.

– Juuassa kaikki tulevat aina juttelemaan ja vähintään kolme autoa pysähtyy, kun käyn lenkillä äidin tuulipuvunhousut jalassa. Sitten he haluavat ottaa selfien minusta toppahousuissa ilman meikkiä, mikä on tosi ihanaa, Pia naurahtaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?