Pertti Sveholmista Fingerporin Heimo Vesa: ”Mehän olemme kuin kaksi marjaa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Pertti Sveholmista Fingerporin Heimo Vesa: ”Mehän olemme kuin kaksi marjaa”

Naantalin Emma-teatterin kesän näytelmä on Fingerpori. Sarjakuvasta tehdyn teatteriversion pääosasssa Heimo Vesana nähdään Pertti Sveholm.

23.5.2017 19:49

– Mehän olemme kuin kaksi marjaa. Ainoastaan se, että Heimo Vesalla on vielä vähän tukkaa jäljellä, mulla ei, Pertti Sveholm virnistää ja esittelee maskissa päälaelle kiinnitettyä hiustupsua.

Heimo Vesa on Sveholmille valmiiksi tuttu hahmo.

– Olen Fingerporin aktiivinen seuraaja. Yritän ratkoa niitä kryptisiä vitsejä. Välillä siinä voi mennä useampi päivä, mutta oivallus on sitten sitäkin herkullisempi.

Heimo Vesa on jo piirroshahmona karikatyyri, joten näyttelijälle ei jää kovin paljon liikkumavaraa työstää sitä uusiin suuntiin.

– Psykologiaa ei mahdu tähän rakoon. Tietyllä tavalla varsinkin koomisen strippisarjakuvan siirtäminen lavalle muistuttaa vähän lastenteatteria.

Heimo Vesan rooli on rankka. Sveholm on käytännössä lähes koko ajan lavalla. Tosin kukaan näytelmän neljästä näyttelijästä ei pääse helpolla. Muille kolmelle jää näyteltäväksi 65 eri roolia.

Sveholm oli jo ehtinyt päättää, että kesäteatterin tekeminen saa jäädä nuoremmille, mutta ei voinut vastustaa kiusausta hypätä Vesan uniikkiin asusteeseen.

– Olin monta kesää Suomenlinnassa ja nyt olen palannut lähtöpisteeseen. Eihän tässä mene kuin koko kesä. Mutta ehdin onneksi lomaillakin.

Svehomista tulee ainakin osittain kesänaantalilainen. Hän jopa suunnittelee asuvansa osan kesää teatteriin johtavaan siltaan kiinnitettävässä purjeveneessä.

– Olemme sukulaisten kanssa hankkineet osuuskuntana purjeveneen ja ajattelin, että siirrämme sen laituriin ja möngin sieltä aina esiin ennen esityksen alkua.

Fingerpori-komedian on Jarlan sarjakuvan pohjalta käsikirjoittanut Petja Lähde. Mukana on myös suoria sitaatteja Fingerpori-stripeistä.

Fingerpori-komedian ensi-ilta on Naantalin Emma-teatterissa 27. toukokuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?