IS:n erikoistoimittaja Rita Tainola tapasi Roger Mooren useita kertoja: ”Miellyttävä ja veitikkamainen” - Viihde - Ilta-Sanomat

IS:n erikoistoimittaja Rita Tainola tapasi Roger Mooren useita kertoja: ”Miellyttävä ja veitikkamainen”

Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Rita Tainola tapasi Roger Mooren vuosien varrella useita kertoja.

23.5.2017 17:18

Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Rita Tainola tapasi näyttelijälegenda Roger Mooren ensimmäisen kerran jo 80-luvulla.

Alla oleva artikkeli on julkaistu Ilta-Sanomissa 2011:

”Miellyttävä ja veitikkamainen”

Monacon ruhtinaan Albertin ja ruhtinatar Charlenen häissä oli itseoikeutettuna vieraana legendaarinen herra James Bond eli näyttelijä Roger Moore.

Iäkäs mies jaksoi vitsailla ihmisten ja median kanssa sekä nauttia hääparin iltajuhlasta myöhään iltaan. Hän sanoi pysyvänsä nuorena, koska juo nuorta Sancerre-valkoviiniä.

Me tapasimme Mooren kanssa ensimmäisen kerran Pinewoodin Studioilla 1980. Apua! Siitä on todellakin jo niin kauan! Jo tuolloin miehellä oli pilke silmäkulmassa, eikä se ole siitä mihinkään hävinnyt.

Olin seuraamassa Erittäin salainen -elokuvan kuvauksia ja ajattelin ennen matkaa, että vien Suomesta miehelle lahjan. Ostin Finlandia-vodkapullon lentokentältä, sillä minulle oli kerrottu hänen pitävän vodkasta.

Saapuessani studioon olin ojentamassa juomaa hänelle, kun italialaissyntyinen Luisa-vaimo ilmestyi kuin tyhjästä ja sanoi, että hän pitää huolen paketista. Luisa otti pullon ja hävisi.

Vuonna 1980.

Hän ei välittänyt edes esitellä itseään, oli nyrpeä ja kovaääninen. Toki tunnistin hänet, sillä olin nähnyt parista yhteisvalokuvia.

Roger Moore tyytyi vain katsomaan, kun hänen vaimonsa vilahti edessämme. Tuolloin mietin, ettei miehellä ole helppoa. Voi toki olla, että vaimolla oli käytökseensä hyvä syy.

Roger Moore oli tapaamisen aikana herrasmies, hän jopa sanoi ohjaajalle, että filmaukset keskeytetään jutustelumme ajaksi. Nykyään sellainen ei tulisi kysymykseenkään.

Vuosien varrella olen tavannut Moorea usein, ja melkein aina Bond-elokuvien filmausten yhteydessä. Roger Moore ehti tehdä peräti seitsemän Bondia. Kerran hän kertoi, ettei saa vaarallisten kohtausten palkanlisää.

Ylimääräisen palkkapussin hänen olisi mielestään tullut ehdottomasti saada siitä, kun hän joutui suutelemaan Grace Jonesia.

Tapaamisissamme hän on ollut aina miellyttävä ja veitikkamainen. Yksityisemmin olemme törmänneet joskus Monacossa ja jopa lentokentillä.

Vuonna 2009.

Vuosien varrella hän on säilyttänyt veijarimaisuutensa ja herrasmiesmäisyytensä, mutta hänestä tuli avioeron jälkeen myös huomattavasti vapautuneempi.

Syy miehen rentouteen on miljonäärirouva Kristina Tholstrup, Kiki, jonka kanssa Moore alkoi seurustella 1994. Avioon pari meni 2004. Rouva Moore on antanut miehelleen tilaa olla oma itsensä. Kiki pysyttelee mieluummin taka-alalla ja on hiljaa, kuin työntää mielipiteitään miehensä jutustelun väliin.

Tapasin Mooren viimeksi 2009. Hän oli edelleen nokkela sanavalinnoissaan, jaksoi laskea leikkiä ja vitsailla menneisyydellään. Sanojensa mukaan hyvien lääkäreiden ja sydämentahdistimen ansiosta elossa oleva, yli 80-vuotias Sir Roger Moore paljasti tuolloin onnellisen avioliittonsa salaisuudeksi sen, että antaa vaimolleen viimeisen sanan.

Tai oikeammin, minä saan viimeisen sanan, kun sanon "Kyllä rakkaani".

Kun Roger Moore saapui Suomeen My Word is My Bond -muistelmiaan markkinoimaan, tapasimme yksityisesti hänen hotellissaan. Istuimme hänen sekä hänen vaimonsa kanssa yhden drinkin verran hotelli Tornin baarissa. Kello oli jo yli viisi iltapäivällä ja ennen kuin Roger Moore tilasi juomaa, ajattelin hänen ottavan 007-agentin tapaan Dry Martinin. Mutta ei. Roger Moore tilasi vuoden 2007 Sanccere-valkoviiniä.

Minähän sanoin, että tämä on nuoruuteni salaisuus, hän letkautti ennen kuin lähti syömään illallista tohtori Pentti Arajärven kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?