Näyttelijä Roger Moore on kuollut 89-vuotiaana - Viihde - Ilta-Sanomat

Näyttelijä Roger Moore on kuollut 89-vuotiaana

Näyttelijä Sir Roger Moore on kuollut tänään tiistaina.

23.5.2017 16:23

Bond-legenda Roger Moore on kuollut tänään tiistaina 89-vuotiaana. Näyttelijän läheiset vahvistavat suru-uutisen brittilehdille. The Guardian -lehti kertoo Mooren menehtyneen Sveitsissä.

– Raskain sydämin meidän on kerrottava surullinen uutinen, että isämme Roger Moore on menehtynyt, näyttelijän lapset kertovat Mooren virallisella Twitter-tilillä. Perheen mukaan Moore sairasti syöpää.

Näyttelijälegendan lapset kuvailevat kauniissa muistokirjoituksessa isänsä tehneen suuren vaikutuksen ihmisiin niin valkokankaalla kuin tv:n parissa tehdyn uran takia, sekä hänen hyväntekeväisyystyönsä ansiosta.

Mooren lapset kertovat isänsä rakastaneen esiintymistä ja esiintyneen julkisuudessa aivan viimeiseen asti näyttelemistä kohtaan tuntemansa rakkauden ansiosta.

– Kiitos isä, että olit sinä, ja kiitos siitä, että olit niin erityinen niin monille ihmisille, Mooren lapset Deborah, Geoffrey ja Christian kirjoittavat.

With the heaviest of hearts, we must share the awful news that our father, Sir Roger Moore, passed away today. We are all devastated. pic.twitter.com/6dhiA6dnVg— Sir Roger Moore (@sirrogermoore) May 23, 2017

Katso perheen päivitys myös tästä.

Brittinäyttelijä aloitti uransa 40luvun lopussa. Raamikas Moore työskenteli ennen näyttelemistä mallina. Näyttelijän tunnetuimpia rooleja olivat Simon Templarin rooli 60-luvun hittisarjassa Pyhimyksessä. Suurelle yleisölle Moore tuli tunnetuksi etenkin James Bondin roolista agenttiseikkailuissa.

Roger Moore ja Jane Seymour kuvattuna elokuvassa Elä ja anna toisten kuolla.

Moore esiintyi ensimmäisen kerran Bondina elokuvassa Elä ja anna toisten kuolla (1973). Hänet nähtiin roolissa seitsemässä Bond-elokuvassa: Elä ja anna toisten kuolla, 007 ja kultainen ase (1974), 007 ja rakastettuni (1977), Kuuraketti (1979), Erittäin salainen (1981), Octopussy - mustekala (1983) ja 007 ja kuoleman katse (1985).

Roger Moore kuvattuna elokuvassa 007 ja kultainen ase. Vierellä Bond-tytöt Maud Adams ja Britt Ekland.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?