Baba Lybeck puntaroi Ylegatea ja Atte Jääskeläisen asemaa: ”Ihmettelen, että hän edelleen jatkaa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Baba Lybeck puntaroi Ylegatea ja Atte Jääskeläisen asemaa: ”Ihmettelen, että hän edelleen jatkaa”

Baba Lybeck on sitä mieltä, että Ylen toimintatavat ovat olleet vääränlaiset, ja ongelmat ovat Atte Jääskeläisen johtamassa uutis- ja ajankohtaistoimituksessa

20.5.2017 8:11

Uutisvuoto-ohjelman ylituomari Baba Lybeck, 50, kuvaa ohjelman tämän kevään loppujaksoja. Erityisesti Baba odottaa viimeistä jaksoa, joka nauhoitetaan kesäkuun alussa.

– Se on samalla viimeinen kerta yhdessä Jari Tervon kanssa. Olemme suunnitelleet jaksoa varten kaikenlaisia yllätyksiä, mutta niistä ei voi vielä puhua, jotta Ilta-Sanomia lukeva Jari ei kuule niistä ennalta, Lybeck perustelee.

Hänellä ei myöskään ole tarkkaa kerrottavaa Uutisvuodon jatkosta.

– Lopullisia päätöksiä ei ole vielä tehty. Jarin seuraajasta ei ole tehty ratkaisua, koska Yleisradio ei ole päättänyt mistään. Olemme siinä käsityksessä, että ohjelma jatkuu, mutta miten, missä ja milloin. Siitä ei ole mitään päätöksiä olemassa.

Lybeck ei ole vielä lukenut juuri julkaistua Ylegate-kirjaa.

– Aion ehdottomasti lukea kirjan heti, kun saan sen käsiini. Se on odotettu kirja, josta selviää, mitä tarkalleen on tapahtunut.

Lybeck ei tunne teoksen kirjoittajia.

– En ole koskaan työskennellyt heidän kanssaan emmekä ole millään tavalla tuttuja, suosittu tv-kasvo kertoo.

– Vielä kirjaakin mielenkiintoisempana pidän Olli Mäenpään selvitystä, joka on Ylen itsensä tilaama riippumaton selvitys. Siitä ilmenee selvästi, että toimintatavat ovat olleet vääränlaiset ja niitä pitää muuttaa. Selvitys tuo selkeästi esille, että ongelmat ovat Atte Jääskeläisen johtamassa uutis- ja ajankohtaistoimituksessa, Lybeck muistuttaa.

– Ihmettelen, että hän edelleen jatkaa toimituksen johdossa. Se on ollut ihmetykseni aihe alun perinkin, ja nyt kun on tullut Julkisen sanan neuvoston langettava päätös ja Olli Mäenpään riippumaton selvitys, niin ihmettelen samaa edelleen. En tiedä, miten jatkaminen on mahdollista.

Vaikka Lybeck on mukana Yle TV1-kanavalla pyörivässä Uutisvuodossa, hän ei ole ollut työsuhteessa Ylen kanssa vuoden 2012 jälkeen vaan toimii tuottajana tuotantoyhtiössä, jonka kautta tekee myös tv-juontajan työtä.

Kirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajan viime vuonna päättänyt Baba vetää myös Kirja vieköön -tapahtumia, jotka jatkuvat syksyllä Helsingin Savoy-teatterissa.

– Syksyn kirjatarjonta on todella hyvä, joten runsaudenpula tulee olemaan ongelma, mutta miellyttävä sellainen, Baba mainitsee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?