Ex-Miss Helsinki kritisoi kauneuskilpailujen pinnallisuutta – ”Koin itseni usein ulkopuoliseksi” - Viihde - Ilta-Sanomat

Ex-Miss Helsinki kritisoi kauneuskilpailujen pinnallisuutta – ”Koin itseni usein ulkopuoliseksi”

Vuoden 2016 Miss Helsinki Hannaleena Laaksamo kilpailee parhaillaan Fitnessmalli 2017 -kisassa. Nykyään Hannaleena vierastaa ajatusta perinteisistä kauneuskilpailuista, siksi uudistunut fitnessmallikisa innostaa häntä.

19.5.2017 18:06

Hannaleena Laaksamo, 25, tuli tutuksi vuoden 2016 Miss Helsinkinä, kun hän peri kruunun Jessica Ruokolalta, joka joutui luopumaan missitittelistä ja -kruunusta yksityiselämänsä käänteiden vuoksi.

Nyt Hannaleena Laaksamo on yksi kymmenestä urheilullisesta naisesta, joka tavoittelee voittoa Fitnessmalli 2017 -kilpailussa. Laaksamo kertoo nykyään suuntautuvansa urallaan entistä enemmän hyvinvointialalle. Laaksamo kertoo, että hänelle on jäänyt missikilpailuista ristiriitaiset tunnelmat.

Hannaleena Laaksamo kruunattiin yllättäen Miss Helsingiksi viime vuoden toukokuussa, kun Jessica Ruokola joutui luopumaan kruunustaan jouduttuaan pahoinpitelyn uhriksi.­

– Huomasin hyvin nopeasti olevani erilainen kuin muut tytöt. Kun muut puhuivat meikkaamisesta ja silareiden koosta, minä höpötin uuden puhelimeni 64-bittisestä kahdeksanydinprosessorista ja kuuntelin Rammsteinia. Koin itseni usein hieman ulkopuoliseksi ja parhaiten koin tulevani toimeen missikiertuettamme videokuvanneiden kahden superihanan nörttipojan kanssa, Laaksamo sanoo.

– Huomasin vahvasti, että tietyt henkilöt eivät hyväksyneet minua tällaisena ja katsoivat minua nenänvarttaan pitkin alaspäin, mutta selkeästi finaalipäivänä ainakin jotkut tuomariston edustajat pitivät minusta, sillä sijoituin kilpailussa niin hyvin. Uskoisin, että Miss Helsinki -kilpailu tarvitsi juuri minunlaisen voittajan vaihteeksi, maanläheisen, luonnollisen, urakeskeisen, räiskyvän ja nauravaisen tytön, joka sotisi kilpailun stereotypioita vastaan.

Laaksamo sanoo tahtoneensa sotia myös pinnallisuutta ja ulkonäkökeskeisyyttä vastaan, sillä hän sanoo uskovansa sisäisen kauneuden ja luonteen kantavan pidemmälle kuin ulkokuoren.

– Halusin rikkoa myös minuun itseeni kohdistuvia ennakkoluuloja, sillä monet ovat pitäneet minua vain ulkonäköni perusteella bimbona. Olen kuitenkin aina ollut hyvin urakeskeinen, työskennellyt pitkään ICT-alalla ja valmistunut ammattikorkeakoulusta. Halusin näyttää ihmisille, etteivät tällaiset asiat sulje toisiaan pois.

– Voi olla hyvä työssään, esimerkiksi juuri miesvoittoisella alalla, kuten minäkin työskentelin, mutta voi samaan aikaan olla hyvä esimerkiksi mallin töissä, tanssia Hartwall-areenalla ja menestyä missikilpailuissa. Mielestäni tällaiset ennalta-arvaamattomat combot ovat ihmisissä vain mielenkiintoisia. Kapinoin sellaista "suutari pysyköön lestissään" -ajattelutapaa vastaan, että voisi olla hyvä ainoastaan yhdessä asiassa, mitä tekee.

Laaksamo kertoo, että hänestä on ollut hauskaa, että hän on voinut yllättää ihmiset sanomalla, että on Miss Helsinki.

– Vaikka olen poikamainen ja outo tapaus maalta, minussa on kuitenkin myös se tyttömäinen puoli, joka pärjäsi missikilpailussa.

Fitnessmalli-kilpailu koki tänä vuonna suuria muutoksia, sillä kilpailun järjestäjät ilmoittivat, ettei naisten fyysisiä ominaisuuksia enää vertailla, eikä kilpailuun kuulu kovia dieettejä. Kilpailuun kuuluu tänä vuonna vahvasti sosiaalinen media eri osa-alueineen ja siinä etsitään inspiroivia persoonia. Finalisteilta odotetaan kuitenkin hyvinvointialalle soveltuvaa olemusta.

Hannaleena Laaksamo poseeraa sporttisesti Fitnessmalli 2017 -kisan promokuvissa.­

Laaksamo kertoo olevansa muutoksista mielissään.

– Me kaikki finalistit olemme keskenämme ihan erilaisia, erinäköisiä, erikokoisia, eri-ikäisiä, eritaustaisia ja eriluonteisia. Kilpailussa suoritamme erilaisia tehtäviä, joista saamme aina pisteitä kilpailuun, joten oma aktiivisuus ja taidot palkitaan.

Voit katsoa kaikkien Fitnessmalli 2017 -kisaajien kuvat ja tiedot täältä. Fitnessmalli 2017 -kilpailun voittaja valitaan lokakuussa Helsingissä I love me -messuilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?