”Se on kenelle tahansa painajainen” – Sofia Belórf rehellisenä tv:ssä bikinifitness-uransa karuimmasta ajanjaksosta

Julkaistu:

bikinifitness
Äärimmäiseen vartalonmuokkaukseen perustuva bikinifitness on Sofia Belórfin mukaan erittäin raskas laji.
Sofia Belórf voitti MM-kultaa bikiniftnessin alle 168 senttisten sarjassa vuonna 2015.

Huippukuntoinen ja lihaksikas Belórf treenasi kisoja varten pitkään ja hartaasti. Fitnesstähden rasvaprosentti laskettiin alas, hän kasvatti lihaksiaan ja hioi joka kohdan vartalossaan täydellisyyttä hipovaksi.

27-vuotias Belórf kertoo lajinsa rankkuudesta ja sen aiheuttamista paineista Arman Pohjantähden alla -ohjelmassa.

Ensi viikon tiistaina nähtävässä jaksossa Arman Alizad uskaltautuu kuntosalille Belórfin kanssa ja utelee tältä, millaista oli vetää vartalo aivan äärirajoille.

– Se oli fyysisesti ja henkisesti todella raskasta. Vaikka se fitness näyttää ehkä siellä lavalla hyvältä, kun on meikattu ja laitettu, se työmäärä on jotain ihan järjetöntä, Belórf selittää Alizadille.


Belórfin mukaan menestyminen rankassa lajissa vaatii äärimmäistä kurinalaisuutta. Belórf treenasi kilpaillessaan kaksi kertaa päivässä, noudatti erittäin rajoitettua ruokavaliota ja punnitsi kaiken, mitä laittoi suuhunsa. Alizad kauhistelee fitnessurheilijan niukkaa elämää.

– Toi olisi mulle ihan painajainen! Mä en pärjää ilman nutellaa, juontaja järkyttyy.

– Se on kenelle tahansa painajainen, Belórf toteaa.


Belórf kertoo, että tiukan treenikauden aikana hän ei kokenut asiaa rankkana tai rajoittavana.

– Olin jossain euforisessa tilassa aika pitkään. Olin ihan kickseissä treenaamisesta ja niistä ruuista. Kaikki muu oli mun mielestä tyhmää. Menin hetkellisesti sellaiseen kuplaan ja sen se vaatii. Pitää vähän seota siihen juttuun.

– Tällä hetkellä oon tyytyväisempi mun peilikuvaan kuin silloin. Silloin kun on kisakausi, sä vaan etsit niitä virheitä, mitä sun pitää korjata. Sä et ikinä voi olla tyytyväinen, koska kehitys loppuu siihen.

Vasta myöhemmin Belórf tajusi, ettei ollut kilpaillessaan yhtä onnellinen kuin nyt.

– Kun mä katon niitä kuvia siltä ajalta, niin näytän kasvoista aika surkealta. Kroppa on mieletön, mutta kasvot ei näytä onnelliselta. Tein niin paljon töitä sen eteen, etten jaksanut enää nauttia siitä.

Arman Pohjantähden alla Nelosella tiistaisin kello 22.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt