Viihde

Viivi Avellán aiheutti valtaisan someraivon: kommentoi Ylen juontajien olemusta tökerösti – selittelee nyt kohutwiittejään

Julkaistu:

somekohu
Viivi Avellán aiheutti somemyrskyn Twitterissä laukomillaan kommenteilla.
Nykyään Singaporessa asuva Viivi Avellán otti torstai-iltana julkaisemassaan twiitissä kantaa Ylen urheilutoimittajien ulkonäköön.

Avellán kertoi Twitterissä näyttäneensä singaporelaisille ystävilleen Urheiluruudun toimittajia ja heidän ihmetelleen, onko kyseessä uskonnollinen tv-kanava.

Avellán pohti Twitterissä myös sitä, mahtoiko rekrytointiperusteena olla se, että katsoja pystyisi samaistumaan toimittajiin. Hän lisäsi twiittiinsä myös Ylen toimittajien kuvat.

Avellánin twiitit saivat aikaan kiivaan keskustelun, jossa ihmeteltiin tämän kommentteja. Esimerkiksi urheilutoimittaja Kimmo Porttila näpäytti tätä omalla twiitillään.Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tää voi kuulostaa susta vähän hassulta, mutta ehkä rekrytointiperuste on pätevyys, Porttila twiittasi.Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Toimittaja ja selostaja Micke Suopuro totesi Avellánin olevan esimerkki siitä, miten somessa ei tule käyttäytyä.

Avellán poisti alkuperäiset twiittinsä huomattuaan niiden aiheuttaneen keskustelun. Perjantaina juontaja julkaisi Twitter-tilillään pitkän kirjoituksen, jossa selitti kommenttejaan ja niiden poistamista.Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– No jopas aiheutin mylleryksen. Selvennystä, joka mahdollisesti vie minut syvempään lokaan. Mutta tällaisena keski-ikäisenä tanttana kestän kaiken, 39-vuotias Avellán aloittaa kirjoituksensa.

– Twiittini oli mauttomasti kirjoitettu. Pyydän anteeksi! Twiittien poisto: se oli lapsellinen hätäratkaisu, hän perustelee.

– Uskonnollinen kanavavertaus: ystäväni vertasivat Urheiluruudun tunnelmaa uskonnolliseen tv-kanavaan. Se oli heidän mielipide. Mutta mitä negatiivista on vertailussa uskonnolliseen tv-kanavaan.

Avellán toteaa uskonnollisten kanavien olevan Suomessa hyvin seesteisiä ja Yhdysvalloissa jopa kiihkeitä. Hän jatkaa kirjoitustaan perustelemalla, miksi hänen rekrytointitwiittinsä oli huono ratkaisu.Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Se oli täysin urpo ja kadun sitä, Avellán pahoittelee.

– Itse olin vajaa parikymmentä vuotta sitten pari vuotta urheilutoimituksessa töissä ja suoraan sanottuna enemmän minuun pystyi uutisankkurina samaistumaan, sillä minut palkattiin Neloselle ilmanalan koulutusta, ummikkona.

– Ainoa pätevyyteni oli hyvin vahva tietämys yhdestä ainokaisesta urheilulajista ja se kuulemma vakuutti kanavan rekrytointipäätökseen. Ja loput minulle koulutettiin kädestä pitäen. Eli ammattitaitoni oli kaukana YLEn toimittajien taidoista.

Avellán korostaa, ettei hän ole missään vaiheessa kyseenalaistanut mainitsemiensa toimittajien ammattitaitoa. Hän kuitenkin kertoo, että toivoisi toimittajilta hieman enemmän pirteyttä.Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Urheilu on iloinen asia! Ja ihmisten ”pirteä olemus” ja urheilullisuus ei kuitenkaan liity millään tavoin vartaloon ja asuihin! Pirteys tulee sydämestä!

Avellán toteaa myös, että hänen mielestään uutisstudioiden sisustus voisi olla raikkaampi. Hän ilmoittaa, että ottaa mielellään vastaan kritiikkiä mielipiteistään.

– Tästäkin saatte heittää lokaa päälle.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Talosta löytyi kolme salaista virhettä vuosia kaupan jälkeen – myyjälle liki 100 000 euron lasku

  2. 2

   Dianan salskea veljenpoika varasti huomion kuninkaallisissa häissä – sinkku-Louis, 24, sai somen hurmokseen: ”Well, hello!”

  3. 3

   Avoimesti Kalun kanssa kiehnännyt Eve kohtaa vihdoin Dani-rakkaansa – murtuu heti lohduttomaan itkuun: ”Noi pari viimeistä yötä...”

  4. 4

   Maistelimme kesän uutuussiiderit – voittajasta ei jäänyt mitään epäselvyyttä

  5. 5

   VR myy Bruce Oreckille osan kiistellystä konepaja-alueesta

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Morsiamen äidin pöyristyttävä käytös järkytti hääväkeä: ”En ole eläessäni hävennyt niin paljon”

  2. 2

   Junamatkustaja ikuisti Pendolinon ikkunasta kanssamatkustajien järjettömän tempun Tampereella – VR: konduktööri oli vielä erikseen kieltänyt

  3. 3

   Miltä eri rintaliivit näyttävät avonaisen mekon alla? Testasimme nänniteipit ja 7 muuta mallia

  4. 4

   Tästä 16-vuotiaasta tytöstä tulee miljonääri ennen täysi-ikäisyyttä – sai lapsena ääniroolin, joka muutti hänen elämänsä: Elää hiljaiseloa maaseudulla

  5. 5

   Tunnettu hääkuvaaja ihmettelee Meghanin ja Harryn hääpotretin useita teknisiä virheitä: ”Olisi mielenkiintoista kuulla kuvaajan perustelut”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Nanna, 22, otti aurinkoa bikineissä pihalla, kun kuuli naapurin törkeän kommentin: ”Uppos aika syvälle”

  2. 2

   Intiimit keskustelut häähumusta julki: kuningatar ojensi tomerasti prinssi Philipiä – Meghanin ”lipsautus” pöyristyttää somessa

  3. 3

   Nuoripari luuli ostavansa 93 000 euron asunnon – ei ymmärtänyt yhtä kohtaa kauppakirjassa

  4. 4

   Mikael Jungner uskoo ymmärtävänsä, miksi Susanna Koski ohitti työttömän haasteen: ”Kuussa ei mene välttämättä kuin muutama sata euroa”

  5. 5

   Huomenna jyrisee: katso, mihin ukkonen iskee laajimmin

  6. Näytä lisää