Tämä kappale jäi kuolleen Chris Cornellin viimeiseksi – lue hyytävä sanoitus - Viihde - Ilta-Sanomat

Tämä kappale jäi kuolleen Chris Cornellin viimeiseksi – lue hyytävä sanoitus

Rocklegenda Chris Cornellin viimeisen keikan päätteeksi kuultiin jälkikäteen ajateltuna hyytävä kappalevalinta.

Chris Cornell esitti yhtyeensä kanssa viimeisellä keikallaan viimeisenä kappaleena kuolemasta kertovan Slaves & Bulldozers -kappaleen.­

18.5.2017 17:43

Soundgarden ja Audioslave -yhtyeistä tunnettu laulaja Chris Cornell kuoli keskiviikkoiltana Detroitissa ollessaan vasta 52-vuotias. Tiedon vahvisti muusikon edustaja kansainväliselle uutistoimisto AP:lle.

Uutiset Cornellin yllättävästä ja järkyttävästä poismenosta levisivät nopeasti ympäri maailmaa. Kuoleman jälkeen useat yhdysvaltalaismediat kertoivat Detroitin poliisin tutkivan kuolemaa mahdollisena itsemurhana. Asialle ei kuitenkaan ole saatu vielä varmuutta.

Cornell kuoli kesken Soundgarden-yhtyeen Yhdysvaltain kiertueen. Fanien järkytykseksi Cornell veti vielä samana iltana keikan Michiganissa Fox Theatressa tavalliseen tapaan. Kun tieto kuolemasta levisi, myös Cornellin viimeisen keikan settilista valui kokonaisuudessaan julkisuuteen.

Settilistan viimeisenä kappaleena on Slaves & Bulldozers, joka on yhtyeen oma versio perinteisestä gospel-kappaleesta In My Time Of Dying.

Kappale alkaa säkeistöllä, jonka sanoituksissa kerrotaan kuolemasta.

In my time of dying, I want nobody to mourn

All I want for you to do is take my body home

Well, well, well, so I can die easy

Jesus, going to make up

Jesus, going to make up my dying bed

Meet me, Jesus, meet me

Meet me in the middle of the air

If my wings should fail me, Lord

Please meet me with another pair

– Kun on minun aikani kuolla, en halua kenenkään surevan. Haluan vain, että ruumiini viedään kotiin, kuuluu suomennos ensimmäisistä riveistä.

Kun tieto menestyneen rocklegendan kuolemasta levisi, julkisuuden henkilöiltä ja lukemattomilta faneilta sateli suruvalitteluita ja muistoja Cornellista. Useat niistä julkaistiin sosiaalisessa mediassa.

– Surullista kuulla Chris Cornellin menehtymisestä. Upea laulaja ja artisti. Yksi menetys lisää, lepää rauhassa, esimerkiksi muusikkolegenda Billy Idol kirjoitti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?