Kimin ja Mintun tyttären nimeksi tuli Rianna – Suomessa alle 300 kaimaa, harvinaisella nimellä mahtipontinen merkitys - Viihde - Ilta-Sanomat

Kimin ja Mintun tyttären nimeksi tuli Rianna – Suomessa alle 300 kaimaa, harvinaisella nimellä mahtipontinen merkitys

Kimi Räikkösen toinen lapsi sai nimekseen Rianna. Myös toisella tunnetun suomalaisen tyttärellä on sama nimi.

Minttu ja Kimi Räikkösen toinen lapsi syntyi 16. toukokuuta.

17.5.2017 12:44

F1-kuski Kimi Räikkösen ja hänen Minttu-vaimonsa perheeseen on syntynyt tytär tiistaina 16. toukokuuta. Minttu Räikkönen kertoi ilouutisen yksityisellä Instagram-tilillään vielä samana päivänä.

– Sydämemme ovat täynnä rakkautta ja ylpeyttä. Meitä siunattiin tänään ihanan tyttäremme Rianna Angelia Milanan syntymällä, Minttu kirjoitti.

Hän paljasti jo ennen lapsen syntymää Elle-lehden haastattelussa, että tämän nimi tulee alkamaan R-kirjaimella. Kimin, 37, ja Mintun, 30, esikoispoika Robin Ace Matias syntyi tammikuussa 2015, joten pikkusiskon nimi sointuu isoveljen nimeen.

Minttu ja Robin kuvattuna F1-varikolla.

Minttu kertoi vuonna 2015 blogissaan Robinin nimen taustoista. Robinille haluttiin kansainvälinen nimi. Kolmas nimi Matias on myös Kimin toinen nimi, mutta toisella nimellä on erikoisempi taustatarina.

– Toinen nimi Ace on hyvän ystävämme ja Robinin kummisedän Ginon keksimä. Hän työskentelee myös Ferrarilla ja pitää huolen, että siellä kaikki kutsuvat poikaa Aceksi, Minttu kirjoitti.

Suomessa alle 300 Riannaa

Rianna-nimi on johdettu irlantilaisesta nimestä Rhiannon. Rhiannon puolestaan on muunnos vanhasta kelttiläisestä nimestä Rigantona. Se tarkoitti “mahtavaa kuningatarta”. Walesilaisessa mytologiassa Rhiannon oli hedelmällisyyden ja kuun jumalatar.

Väestörekisterikeskuksen mukaan Rianna-nimeä on annettu lapsille Suomessa vuosina 1940–2017 alle 297 kertaa. Vuosina 2010–2017 kyseisen nimen on saanut 120 tyttöä, ja vuosina 2000–2009 yhteensä 147.

Rianna Räikkösellä ei siis ole Suomessa kovinkaan montaa kaimaa. Sofia oli viime vuoden suosituin nimi. Sofian sai vuonna 2016 ensimmäiseksi nimekseen 349 tyttöä.

Myös Sampo Kaulasella Rianna-tytär

Rianna-nimen on antanut tyttärelleen myös toinen tunnettu suomalainen, kyläkauppias Sampo Kaulanen. Kaulasen ja hänen Michele-vaimonsa 3-vuotias Rianna-tytär on saanut nimensä barbadoslaisen poptähden Rihannan mukaan.

– Se oli minun keksimäni. Jotenkin Mintun ihonväristä tuli mieleen pop-tähti Rihanna, jonka käänsin sitten suomeksi Riannaksi, Kaulanen kertoi MTV:lle vauvan synnyttyä.

Sampo Kaulasen ja Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasen tyttären nimi on myös Rianna.

Kaulanen myös julkaisi hauskan onnitteluvideon Facebook-sivullaan Kimille ja Mintulle keskiviikkoaamuna.

– Paljon onnea Räikkösten perheelle, ja täytyy sanoa kyllä Kimille ja Mintulle, että on teillä hyvä nimi lapselle. Meillä on aika paljon yhteistä, sulla on Kimi Minttu-vaimo ja Rianna-tyttö, Kaulanen nauraa videolla viitaten siihen, että myös Michelen lempinimi on Minttu.

Tiedossa ei ole, oliko Rianna Räikkösen nimen inspiraationa Rianna Kaulasen tapaan laulaja Rihanna. Myös nimi Rihanna on johdettu Rhiannon-nimestä. Laulaja-Rihannalla on irlantilaisia sukujuuria, joten hänen nimensä lienee tullut sieltä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?