Pekka Pouta päätyi meteorologiksi varman työpaikan toivossa – avoimena ajautumisesta aamuohjelmaan: ”Kukaan ei halunnut tehdä sitä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Pekka Pouta päätyi meteorologiksi varman työpaikan toivossa – avoimena ajautumisesta aamuohjelmaan: ”Kukaan ei halunnut tehdä sitä”

Pekka Pouta oli vielä opiskelija päätyessään meteorologiksi aamuohjelmaan, sillä tehtävä ei ollut arvostettu.

12.5.2017 14:46

Suomalaisten suosikkimeteorologi Pekka Pouta nousi kansainväliseen suosioon aiemmin tällä viikolla, kun tämän pokka petti Huomenta Suomen suorassa lähetyksessä. Suomen kesälle repeilevästä meteorologista kuvattu video levisi sosiaalisessa mediassa ennätysvauhtia.

Tätä sääennustetta ei pysty katsomaan nauramatta! 😂Julkaissut MTV Uutiset 9. toukokuuta 2017

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Pouta on on toiminut meteorologina MTV3-kanavalla vuodesta 1991 lähtien. Hän avautui Ilta-Sanomille, miten aikanaan ajautui aamuohjelmaan.

– Kukaan ei halunnut tehdä sitä. Kukaan valmistunut ei halunnut lähteä aamutelkkariin, Pouta kertoi IS:lle perjantaina.

– Se ei todellakaan ollut silloin mitään suosittua, hurraahuutojen siivittämää hommaa, hän jatkaa.

Pouta kirjoitti ylioppilaaksi kuuden laudaturin papereilla ja pääsi Helsingin yliopistoon lukemaan teoreettista fysiikkaa. Hän kuitenkin vaihtoi meteorologiaan varmemman työpaikan toivossa, ja sai töitä Huomenta Suomi -ohjelmasta.

Hän sai Ilmatieteen laitokselta apua sään ennustamisen opetteluun, mutta tv:ssä esiintymiseen hän ei saanut minkäänlaista tukea.

– Se oli hyppy syvään päähän. Sanottiin vaan, että ota selvää millainen sää on ja selitä se katsojille, Pouta kertoo.

Pouta vuonna 2005.­

Suosikkimeteorologi ei koskaan saanut meteorologian maisterin opintojaan valmiiksi, sillä työtahti painoi päälle. Hän on palannut yliopistolle muutaman kerran harrastusmielessä, mutta myös työmäärän lisääntyessä.

– Kyllähän sitä on ajatellut tehdä vähän opintoja eteenpäin, mutta pääasiassa työhön liittyvien asioiden vuoksi olen palannut yliopistolle.

Poudalla on alla kandidaatin tutkinto meteorologiasta. Hän ei ole ajatellut suorittaa maisterin opintoja lähiaikoina.

– En kuitenkaan koskaan sano ei koskaan, hän tuumaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?