Kauniit ja rohkeat -tähti John McCook on ollut Eric Forrester 30 vuotta - Viihde - Ilta-Sanomat

Kauniit ja rohkeat -tähti tunnustaa vuosikymmenien jälkeen ajattelevansa: ”Voi ei, taasko yhdet häät...”

John McCook on näytellyt Kaunareissa jo 30 vuotta. Hänen esittämänsä Eric Forrester on ollut naimisissa peräti yhdeksän kertaa. Nyt McCookilla on vastanäyttelijänään Rena Sofer, jonka esittämä Quinn on sarjan pahis.

John McCook näyttelee Eric Forresteria.­

10.5.2017 7:01

Kauniit ja rohkeat -saippuasarjan tähdet John McCook ja Rena Sofer vaikuttavat rennoilta ja hyväntuulisilta jakaessaan haastatteluja Monte Carlon tv-festivaaleilla. Haastattelukiireiden lisäksi Eric Forresterin ja Quinn Fuller Sharpen näyttelijät kuvaavat viisi jaksoa sarjaa Monte Carlossa.

Kyseiset jaksot nähdään nyt Suomen televisiossa (arkisin MTV3 klo 17.30). Kuten sarjan henkeen sopii, Monacossa tapahtuu jos jonkinlaista. Quinn on päättänyt yllättää Ericin Monte Carlossa, mutta todellinen yllättäjä on kuitenkin Eric. Sähköä ja säpinää on ilmassa.

– Ericille avautuu mahdollisuus romanttiseen seikkailuun, John McCook paljastaa.

Erilaisia vaiheita on riittänyt. John on näytellyt muotipohatta Eric Forresteria jo 30 vuotta. Hän tunnustaa, että ei voi millään muistaa kaikkia käänteitä, joita Ericille on vuosien aikana tapahtunut.

– Yksi syy sarjan suosioon on sen tahti. Tapahtumat etenevät niin nopeasti, ettei niissä ehdi velloa, John toteaa.

– Me näyttelijät haluaisimme velloa vähän kauemmin niissä kuin yleensä on mahdollista, jatkaa Quinnia näyttelevä Rena Sofer.

John tunnustaa, että kolmen vuosikymmenen jälkeen hän toisinaan melkein kyllästyy näyttelemään Ericiä.

– Kyllä sitä tapahtuu, että luen käsikirjoitusta ja ajattelen, että voi ei, taasko yhdet häät tai hautajaiset... Mutta en ole koskaan ole ollut tyytymätön sarjassa näyttelemiseen – en todellakaan! Ajoittaiset tylsistymisen hetket on vain nieltävä ja nautittava niistä asioista, joista voi.

Rena Soferin esittämän Quinnin hahmo ilmestyi sarjaan 2013. Quinn on myös ehtinyt saada paljon aikaan – lähinnä erilaisia kieroja juonia.

 Emme ehkä tienaa niin paljon kuin jotkut, tai saa yhtä helposti elokuvarooleja, mutta saippuasarjassa näyttelemisessä on ehdottomat puolensa.

Johnille ja Renalle saippuasarjassa näyttelemisen tuoma säännöllisyys ja turva sopivat. Yleensä näyttelijän työ on epäsäännöllistä ja epävarmaa, ja se vaatii uhrauksia.

– Muut näyttelijät usein kysyvät millaista on näytellä Kauniissa ja rohkeissa. Kerron heille, että aamulla vien tyttäreni kouluun, teen työpäivän ja haen heidät koulusta. Se on muille näyttelijöille usein hämmästyttävää, Rena kertoo.

– Emme ehkä tienaa niin paljon kuin jotkut, tai saa yhtä helposti elokuvarooleja, mutta saippuasarjassa näyttelemisessä on ehdottomasti puolensa.

Sekä John että Rena vakuuttavat, että ovat varsin tyytyväisiä pääkäsikirjoittaja Bradley Bellin suunnitelmiin omien hahmojensa suhteen.

– Totta kai näyttelijöinä haluamme aina tutkia uusia puolia hahmoistamme. Kuitenkin täytyy muistaa, että tämä ei ole suurta kirjallisuutta, vaan saippuaoopperaa.

Lue Kaunarit-tähtien koko haastattelu uudesta Tv-lehdestä! Lehti myydään 10.–16.5. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?