Someraivo syttyi: Täystyrmäys erosta ilmoittaneelle parisuhdebloggaaja-Samille – ”Jätät vaimosi tuossa tilanteessa ja rakastuit muka uuteen” - Viihde - Ilta-Sanomat

Someraivo syttyi: Täystyrmäys erosta ilmoittaneelle parisuhdebloggaaja-Samille – ”Jätät vaimosi tuossa tilanteessa ja rakastuit muka uuteen”

Julkaistu: 8.5.2017 13:48

Havaintoja parisuhteesta -bloggaaja Sami Minkkiselle ei ole herunut ymmärrystä sosiaalisessa mediassa, kun hän ilmoitti eronneensa puolisostaan ja rakastuneensa toiseen henkilöön.

Suosittua parisuhdeblogia Havaintoja parisuhteesta pitävä Sami Minkkinen ilmoitti sunnuntai-iltana julkaisemassaan blogikirjoituksessa eronneensa vaimostaan Riikasta. Vuonna 2013 avioitunut ja vuonna 2010 seurustelemaan alkanut pariskunta sai maaliskuussa vauvan. Minkkinen kertoi blogissaan eron syyksi rakastumisen toiseen henkilöön ja vahvisti asian maanantaina myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

Minkkisen eroilmoitus sai blogin Facebook-sivuilla pääosin vihaisen vastaanoton, uutista kommentoitiin pettyneeseen sävyyn myös Ilta-Sanomien Facebook-sivuilla, jossa IS:n uutinen aiheesta jaettiin.

Monet blogin lukijoista kummastelevat Minkkisen valintaa. Näin eroa kommentoitiin Minkkisen blogin Facebook-sivuilla:

– Puhut nyt ihastumisesta, mikäli sinulla ei ole jo pidemmän aikaa ollut suhdetta. Rakkaus on tunnetila, joka kasvaa vuosien saatossa, ihastumisen jatke. Kun olet nähnyt toisen parhaimmillaan ja pahimmillaan, vihaisena, sairaana, oksentavana ja ripuloimassa ja silti tuntenut rakkautta, eräs lukija kirjoittaa ja muistuttaa, ettei hänen mielestään rakkaus hiivi salaa kulman takaa ilman lupaa.

– Se päästetään sisään ja sille täytyy antaa mahdollisuus ja tila. Ihminen pystyy päättämään rakastuuko vai ei. Rakkaus toiseen voi kyllä loppua, mutta siihen ei tarvita toiseen ihastumista. Jos kaikki meistä lähtisi ihastumisensa perään joka kerran sen tunteen vallattua, ei olisi kovin monta kestävää liittoa. Surullista jos taas yksi pieni ihminen menetti mahdollisuuden kasvaa perheessä yhdessä vanhempiensa kanssa, lukija kirjoittaa.

Ilta-Sanomien haastattelussa Minkkinen totesi syyn siihen, miksi rakastui toiseen henkilöön, olevan henkilökohtainen.

– Ne ovat henkilökohtaisia syitä, miksi parisuhteeseen on syntynyt rakkauden mentävä aukko, Minkkinen kommentoi IS:lle.

Eräs blogin lukija kommentoi, etteivät rakkaus ja pitkä parisuhde ole pelkkää ruusuilla tanssimista.

– Se uutuuden huuma kyllä haihtuu siinä uudessakin suhteessa ennen pitkää. Mitäs sitten, taasko aletaan katsella josko aidan takana olisi vihreämpää? Kenties sitä ennen vielä yksi lapsi? eräs lukija kirjoittaa.

Moni kommentoi myös lopettavansa suositun blogin lukemisen erouutisen myötä.

– Sami jatkaa parisuhdeseikkailujen havainnointiaan ilman tätä lukijaa, yksi kommentoijista toteaa.

– Olettehan juuri saattaneet maailmaan pienen ihanan ihmistaimen. Ei voi olla niin, että aina kun vauva syntyy, sinä huomaat rakkauden loppuneen, eihän?? yksi lukija kyselee.

– Kun perheessä on vauva, ei isä voi häipyä. Silloin pitää antaa ajan kulua ja pään selvitä. Rakastuminen? Kaikki me ihastumme ja rakastummekin monta kertaa elämässä. Ei se silti tarkoita, että mennään tunteet edellä yhä uudestaan.

Minkkinen ei tahtonut IS:n haastattelussa paljastaa sitä, milloin on rakastunut toiseen henkilöön ja milloin ex-pari jätti avioerohakemuksen. Minkkinen kuitenkin totesi, ettei ero ole ”aivan tuore.”

– Kauneinta ja rehellisintä on lopettaa parisuhde ja etsiä sitten uusi, tuossa ei ole mitään rohkeaa. Muistakaa antaa näitä sydämiä ja tykkäyksiä kun oma miehenne tai naisenne tulee kertomaan, kuinka on teitä pettänyt. Ja ihan vain ollessaan rehellinen.

– Koen että olet pettänyt lukijasi, jos kyse todella on tästä suhteesta. Sinäkin tiedät että avioliitossa saa ihastua mutta ei rakastua. Se on huuma joka valitettavasti menee nopeasti ohi. Sinulla on nyt perhe joka tarvitsee sinua ei siihen vierasta naista tarvita.

– Siis oikeesti? Jätät vaimosi tuossa tilanteessa ja rakastuit muka uuteen? Nyt kyllä loppu mun kunnioitus totaalisesti.

– Vaikka sulla on tunteita toista kohtaan, älä ikinä tee mitään niin tyhmää temppua kuin et eroat.

Suurin osa blogikirjoituksen saamasta palautteesta on negatiivista, mutta Minkkiselle löytyi myös ymmärtäjiä, jotka toteavat Minkkisen ulostulon olleen rohkea.

– Olisinhan voinut jättää kokonaan erosta kirjoittamatta, mutta tahdoin olla rehellinen, Minkkinen sanoi IS:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?