Tällaista elämää muusikko Erkki Liikanen, 74, elää nykyään – saisi houkuteltua takaisin televisioon vain yhdellä ehdolla - Viihde - Ilta-Sanomat

Tällaista elämää muusikko Erkki Liikanen, 74, elää nykyään – saisi houkuteltua takaisin televisioon vain yhdellä ehdolla

Kaksi Syksyn säveltä voittanut muusikko Erkki Liikanen tekee nykyään paljon hyväntekeväisyystyötä.

Erkki Liikanen kotonaan Tammelassa vuonna 2016.­

7.5.2017 12:30

Kuka: Laulaja, lauluntekijä ja rumpali Erkki Liikanen, 74.

Mistä tuttu: Tv-sarjoista Pappia kyydissä (1998), ÄWPK – Älywapaa palokunta (1984), Perjantaita (1977–78), Merirosvoradio (1974–75), Katapultti (1971–72) ja Ilkamat (1979), lisäksi vieraillut lukuisissa tv-elokuvissa ja -sarjoissa.

Voitti Syksyn sävelen vuosina 1975 ja 1976 kappaleilla Evakkoreki ja Jokkantii, ja oli pitkään aikakauslehden mainoskasvona.

Syksyn Sävel -voittaja Erkki Liikanen (vas.), Fredi ja Salomon vuonna 1975.­

Nykyään: ”Olen eläkeläinen. Vaimoni kanssa käymme katsomassa lastenlapsia ja tuuraamme heidän vanhempiaan.

Teen pientä keikkaa, paljon hyväntekeväisyystyötä. Käyn karjalaisten ja puolustusvoimien tilaisuuksissa, eläkeläisjärjestöjen lauluilloissa ja syntymäpäivillä. Mukavia hommia, yleisö on oman ikäistäni.”

Kaipaan tv-ajoilta: ”En voi sanoa, että kaipaan mitään, mutta muistelen niitä aikoja.

Sain erittäin hyvää oppia vanhemmilta kollegoilta, jotka olivat teatterissa: Pentti Siimes, Marja Korhonen, Marita Nordberg, laaja-alainen Risto Mäkelä... He olivat suuria persoonallisuuksia, eivät yhdestä muotista reväistyjä. Niitä tyyppejä olen kaivannut.

Kun asun vaimon kanssa maaseudulla, en kollegoja paljon tapaa. On mukava tavata alan ihmisiä.”

Erkki Liikanen nauttii eläkepäivistään kotonaan Tammelassa vaimonsa kanssa.­

En kaipaa tv-ajoilta: ”Välillä tein liikaa keikkaa, mutta aika aikansa kutakin. Se oli ainoa ammattini, joten en voinut vain taiteilla huivi kaulassa ja baskeri päässä.

Kaikista hommista löytyy mukavia puolia – jos niitä toisiakin! ”

Minut saisi houkuteltua takaisin ruutuun: ”Sillä ehdolla, että tehtäisiin ohjelmaa 1,5 miljoonalle eläkeläiselle.

Joku vastaava viihteellinen ohjelma kuin teatterissa Kvartetti: älykästä sketsiä eri vinkkelistä, eri näkökulmat peräkkäin, samat näyttelijät ja eri roolit, tai vain eri luonteet.”

Katson televisiosta: ”Tiede-, historia- ja luonto-ohjelmia. Lauantaina Uutisvuotoa. Kaipaan YleLeaksia, se oli terävää, sydämellistä viihdettä.

Satiiria saa aina olla. Britit tekevät yleensä hyviä sarjoja. Hercule Poirot oli loistava. Suosikkejani ovat myös mm. Sorjonen, saksalainen Vanha kettu ja ruotsalainen Wallander.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?