Mitä kuuluu Serranon perhe -sarjan tähdille? Näin heille kävi sarjan megasuosion jälkeen

Serranon perhe villitsi suomalaisia tv-katsojia 2000-luvun alussa. IS selvitti mitä sarjan tähdille kuuluu nykyään.

Serranojen perhe, eli Eva, Téte, Carmen, Lucía, Diego, Churro, Santiago, Marcos ja Guille.

6.5.2017 19:07

Hulvattomia väärinkäsityksiä ja ihmissuhdedraamaa tarjonneesta espanjalaissarjasta Serranon perheestä tuli Suomessa ilmiö 2000-luvun alussa. Huippusuosittu komediasarja keräsi suomalaiset kotisohville seuraamaan verbaalisesti lahjakkaiden Serranojen ihmissuhdekiemuroita.

Sarjassa seurattiin leskimies Diego Serranoa, kolmen pojan yksinhuoltajaisää, joka meni naimisiin nuoruudenrakkautensa Lucían kanssa. Lucía ja hänen kaksi tytärtään muuttivat Serranojen kanssa saman katon alle, eikä uusperheen arjesta kommelluksia puuttunut.

Antonio Resines esitti Serranon perheessä Diego Serranoa, leskimiestä, jolle tuottavat usein päänvaivaa hänen poikansa Marcos, Guille ja Curro. Resines voitti äkkipikaisena ja mustasukkaisena Diegona useita arvostettuja tv-alan palkintoja.

Antonio Resined on Espanjan arvostetuimpia näyttelijöitä ja palkittu muun muassa Goya-palkinnolla.

62-vuotias Resines on yksi Espanjan arvostetuimmista miesnäyttelijöistä. Kiireisen näyttelijän uusimpiin töihin lukeutuu muun muassa marraskuussa ensi-iltansa saanut The Queen of Spain, jossa pääosassa nähtiin Penelope Cruz.

Bélen Rueda

Bélen Rueda ihastutti Diegon uuden vaimon Lucían roolissa. Nuorekas Lucía yritti usein pitää yllä rauhaa Serranon temperamenttisessa perheessä.

Rueda, 52, on esiintynyt useissa kansainvälisesti menestyneissä espanjalaiselokuvissa, kuten Orpokodissa ja Julian silmissä.

Rueda on ollut Espanjassa otsikoissa näyttelijäntöiden lisäksi myös upeasta ulkonäöstään. 51-vuotiaan tähteä ylistettiin espanjalaislehdissä ”täyden kympin naiseksi” hänestä napattujen bikinikuvien päädyttyä lehtien sivuille.

 

Fran Perea

Fran Pereasta tuli Serranon perheen ansiosta Espanjassa supertähti. Perea valittiin kotimaassaan useissa äänestyksissä sarjan suosituimmaksi näyttelijäksi. Nappisilmäinen näyttelijähurmuri käväisi myös Suomessa vuonna 2007 ja 2008 villitsemässä fanejaan.

Perea, 38, yhtyeineen konsertoi Suomessa Helsingissä ja Tampereella, ja käväisi myös Stockmannin tavaratalossa jakamassa nimikirjoituksia.

Sadat fanit jonottivat nähdäkseen Perean, jolle suosio tuli yllätyksenä.

– Oli aivan uskomatonta, miten paljon ihmisiä siellä oli! Perea hämmästeli Ilta-Sanomille suosiotaan 2007.

Fran Perea aiheutti hysteriaa Suomessa 2008.

Perea esitti sarjassa Marcos Serranoa, Diegon vanhinta lasta, joka rakastui siskopuoleensa Evaan. Perea on Serranon perheestä seuranneiden huippuvuosien jälkeen keskittynyt teatteriin.

Verónica Sánchez

Fran Perea nähtiin Bélen Ruedan kanssa B & B Magazine -tv-sarjassa, jota on Suomessa esittänyt Yle.

Lucian vanhinta tytärtä Evaa esittänyt Verónica Sánchez on luonut Serranon perheen jälkeen menestyksekästä uraa tv:n puolella. Viime vuodet Sánchez, 39, on keskittynyt tv-rooleihin. Sánchez ja Perea esittivät sarjassa rakastavaisia, ja lempi leiskui myös kuvausten ulkopuolella useamman vuoden.

Tuotantoyhtiön ja näyttelijättären välit menivät poikki, Sánchezin jättäessä sarjan, eikä näyttelijää saatu enää mukaan Serranon perheen viimeiseen jaksoon.

Víctor Elías

Keppostelevaa Guillea sarjassa esittänyt Víctor Elías oli vasta 11-vuotias sarjan alkaessa, ja nuoresta näyttelijästä tuli kotimaassaan sarjan ansiosta teini-idoli. Serranon perheen loputtua Elías aloitti musiikinopinnot. Nykyään hän on arvostettu pianisti, joka kiertää ympäri maailmaa eri kokoonpanojen kanssa.

Näyttelemistä Elías, 26,ei ole jättänyt, vaikka musiikki veikin nuoren miehen mennessään.

Jos kuva ei näy selaimellasi, niin katso se tästä.

Natalia Sánchez

Lucian nuoren Teté-tyttären roolista tähdeksi ponnistanut Natalia Sánchez oli sarjan alkaessa 12-vuotias ja tv-katsojat seurasivatkin Serranon perheessä Sánchezin kasvamista teinitytöstä nuoreksi naiseksi.

Sánchez on jatkanut näyttelemistä ja on kotimaassaan hyvin suosittu. Sánchez, 27, ja hänen äitiään Serranon perheessä esittänyt Bélen Rueda esiintyivät yhdessä 2015 Ninette-näytelmässä.

Sánchez on kertonut Ruedan olevan hänelle kuin oma äiti ja he ovat edelleen hyvin läheisiä.

– Hän on minulle kuin oma äiti, vaikka näyttääkin enemmän siskoltani. Mehän olimme yhdessä kahdeksan tuntia joka päivä viiden vuoden ajan, Sánchez on kertonut Hola-lehdelle työtovereiden lämpimistä väleistä.

Jorge Jurado

Jorge Jurado hurmasi tv-katsojat Diegon nuorimman, ja fiksuimman, pojan Curron roolissa. Jurado katosi pitkäksi aikaa julkisuudesta muutama vuosi sarjan päättymisen jälkeen. Edellisen ison roolinsa Jurado teki Vida loca -tv-sarjassa vuonna 2011, mutta sen jälkeen nuorta näyttelijää ei olla julkisuudessa juurikaan nähty.

Jurado on nyt 23-vuotias ja opiskelee tietotekniikkaa yliopistossa. Espanjalaismedian mukaan Jurado on tehnyt pieniä rooleja tv-sarjoissa myös viime vuosina, mutta vaikuttaa ainakin toistaiseksi keskittyvän tv-tähteyden sijaan opintoihinsa.

Jos kuva ei näy selaimellasi, niin katso se myös tästä.

Julia Gutiérrez Caba

Lucían äitinä, Doña Carmenina hittisarjassa nähtiin Julia Gutiérrez Caba, joka on tullut yleisölle tv-roolejaan tutummaksi teatterilavoilta.

84-vuotias teatterilavojen grand old lady näyttelee edelleen, mutta on hidastanut työtahtia terveysongelmien takia.

Gutíerrez Caba vetäytyi hetkeksi julkisuudesta vuonna 2009 aviomiehensä kuoleman jälkeen. Pari oli naimisissa 45 vuotta.

Jesús Bonilla

Diegon ärhäkkää Santiago-veljeä sarjassa esitti Jesús Bonilla. Bonilla, 61, on sarjan päättymisen jälkeen viihtynyt hieman enemmän kameran takana kuin sen edessä.

Hän ohjasi La Daga de Rasputin -elokuvan, jossa näyttelivät Serranoista tuttu touhutrio Resines, Bonilla ja Molero. Tv:n puolelle Bonilla palasi vuonna 2014.

Alejo Sauras

Alejo Saurasin esittämä Raúl oli sarjassa Fitin ja Candelan poika ja Marcosin paras ystävä. Sähläävän isänsä tavoin hahmo ajautui usein vaikeuksiin.

Jésus Bonilla kuvattuna Antonio Resinesin kanssa. Miehet esittivät sarjassa veljeksiä Santiagoa ja Diegoa.

Saurasista, 37, tuli tähti 1997-2002 esitetyn televisiosarjan Al salir de clasen ansiosta, jossa Sauras esitti nuorta homoseksuaalia Santia.

Serranon perheen päättymisen jälkeen riittänyt vientiä niin tv-sarjoissa kuin elokuvissakin. Saurasin uusin sarja on myöhemmin tänä vuonna esitettävä Estoy vivo -poliisisarja.

Alexandra Jiménez

Alexandra Jiménez, 37, esitti Serranon perheessä Afria, Evan parasta ystävää ja Raúlin on-off-tyttöystävää.

Jiménez on hänkin sarjan päättymisen jälkeen nähty lukuisissa tv-sarjoissa ja elokuvissa. Jiménez on kertonut haluavansa tehdä mahdollisimman monipuolisia rooleja, niin draaman kuin komediankin parissa.

– Minulle näyttelijänä rooleja tehdessä genrellä ei ole väliä. Haluan roolihahmoillani pyrkiä kertomaan totuuden, Jiménez on kuvaillut La Vanguardia -lehdessä roolivalintojaan.

Serrano-huumaa Suomessa

Vuonna 2003 Espanjassa startannut sarja oli kotimaassaan valtavan suosittu.

Fran Perean esittämä tunnuskappale Uno más uno son siete oli maan listaykkösenä 2003 ja sarjasta on saanut alkunsa myös kuvitteellisen Santa Justan kaupunginosan mukaan nimetty bändi Santa Justa Klan, jossa soittavat näyttelijät Natalia Sánchez (Teté), Víctor Elías (Guille), Andrés de la Cruz (Boliche) ja Adrián Rodríguez (DVD).

Serranon perhettä on esitetty Espanjan ja Suomen lisäksi muun muassa Malesiassa, Ranskassa ja Meksikossa. Samaa formaattia on puolestaan mukailtu ainakin Italiassa, Serbiassa ja Turkissa. Myös NBC on ostanut formaatin.

Suomessa sarja sai aikaan todellisen ilmiön kun kansalaisopistojen espanjan kurssit täyttyivät Serranoista villiintyneistä tv-katsojista.

Sarjan suosiota pohdittiin Ilta-Sanomissa Serrano-huuman ollessa kuumimmillaan 2009. Tuolloin Yleltä kerrottiin, että lukijapalautteen mukaan suomalaisia katsojia on erityisesti kiehtonut eläväisen etelämaalaisen elämänmenon tarkkailu kotisohvalta – kuin osana perhettä. Toisenlainen kulttuuri ja ihmisten temperamentit tempaisivat kaikenikäiset mukaansa. Sarjan ihmisiä kehuttiin uskottaviksi ja juonta sujuvaksi.

Ylen katsojaäänestyksessä suomalaisten suosikkihahmoiksi äänestettiin Marcos Serrano, kakkoseksi Santiago Serrano ja kolmoseksi Guille Serrano. Ensimmäinen naissuosikki, Eva löytyi vasta sijalta kahdeksan.

Fran Perean esittämä Marcos oli Ylen äänestyksen mukaan suomalaisten suosikkihahmo.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?