Viihde

Tiedätkö suosittujen Suomi-räppärien ihka oikeat nimet? Nikke Ankara eli Niiles Ilmari Hiirola ja 19 muun räppärin siviilinimet

Julkaistu:

suomiräppärit
Tiedätkö keitä ovat Henri Pulkkinen ja Carl Henrik Rosenberg?
Kuka muu muka? Suurin osa suomalaisista tietänee, kuka on JHT eli Jare Henrik Tiihonen eli Cheek. Räppäri on julkaissut kaksi albumia kokonimellään, vuonna 2009 albumin Jare Henrik Tiihonen ja vuonna 2010 albumin Jare Henrik Tiihonen 2. Viime vuonna julkaistiin miehen elämäkerta JHT - Musta Lammas.


Jare Henrik Tiihonen ei siis esittelyjä kaipaa, mutta tiedätkö minkä nimisiä muut suomalaisräppärit oikeasti ovat? Ilta-Sanomat listasi 20 suomalaisräppärin kokonimet.

1. Elastinen


Cheekin kanssa Profeetat-räpduossa räppäävä Elastinen tunnetaan siviilissä nimellä Kimmo Ilpo Juhani Laiho.

2. Iso H


Ennen Profeettoja Elastinen tuli tunnetuksi toisesta rap-yhtyeestä Fintelligensistä. Elan rinnalla suositussa yhtyeessä räppäsi Iso H eli Carl Henrik Rosenberg

3. Nikke Ankara


Räppäri Nikke Ankaran eli Niiles Ilmari Hiirolan tulkinnat Vain elämää -sarjan tuoreimmalla tuotantokaudella ovat voittaneet katsojat puolelleen. Niilekselle arvellaan käyvän kuten muillekin ohjelmassa esiintyneille räppäreille: Tie tähtiin on auki.

4. Paperi T


Paperi T eli Henri Pulkkinen ei ole keskittynyt ainoastaan räppärin uraan. Mies on voittanut faninsa puolelleen myös runoilijana ja Radio Helsingin musiikkipäällikkönä. Ennen soolouraansa Papru keikkaili Ruger Hauer -rap-yhtyeessä.

5. Tippa-T


Turkulainen Tippa-T eli Topi Huovinen tunnetaan rivoista riimeistään. Räppäri on kertonut IS:n haastattelussa Tippa-T:n ja Topi Huovisen olevan eri tyyppejä.

6. JVG:n miehet


JVG:ssä räppäävät Jare ja VilleGalle, joista toinen esiintyy etunimellään ja toinen etunimensä ja sukunimensä yhdistelmällä. Uudissanojen luojina tunnetut räppärit tunnetaan siviilissä nimillä Ville-Petteri Galle ja Jare Joakim Brand.

7. Mikael Gabriel


Mikael Gabriel, MG, Miklu...rakastetulla räppärillä on monta nimeä. Artistinimi ei ole aivan hatusta vedetty, sillä Mikael Gabrielin kokonimi on Mikael Kristian Gabriel Sohlman.

8. Redrama


Englanniksi räppäävä Redrama on oikealta nimeltään Lasse Mellberg. Räppäri tunnetaan myös The Voice of Finlandin sympaattisena tähtivalmentajana.

9. Asa


Asa tuli aiemmin tunnetuksi Avaimena, joka räppäsi Roihuvuoreen tippuvista pommeista. Tämän kesän Blockfesteillä Avain eli Matti Mikael Salo esittää legendaarisen Punainen tiili -albuminsa kokonaan.

10. Gettomasa


Räpin SM:n vuonna 2012 voittanut Gettomasa tunnetaan myös nimellä Aleksi Lehikoinen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

11. Brädi

Rähinä Recordsin riveissä vaikuttava Brädi eli Kari Olavi Härkönen on tehnyt pitkän uran räppärinä. Rap-uransa Brädi aloitti yhdessä muun muassa Cheekin ja TS:n kanssa 5th Elementissä.


12. Musta Barbaari


Parhaiten Salil eka salil vika -hitistään tunnettu Musta Barbaari on oikealta nimeltään James Nikander. Keväällä Nikander ihastutti tv-katsojia kilpailemalla Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa.

13. Prinssi Jusuf


Mustan Barbaarin aisaparin Prinssi Jusufin kokonimi on Iyouseyas Bekele Belayneh. Prinssiräppärin tunnetuimmat kappaleet ovat Prinssille Morsian ja Uff Veli, lisäksi Belayneh on esiintynyt Mustan Barbaarin kanssa yhdessä Ylen sarjassa Mamu-Suomi-mamu.

14. Karri Koira


Ne kutsuu mua koiraks, räppää Karri Koira. Räppäävän koiran kokonimi on Karri Timo Mikael Sirén, ja miehen tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluu Lähe mun kaa.

15. Ruudolf


Lihamyrsky-levy-yhtiötä pyörittävän Ruudolfin oikea nimi on Rudy Frans Juhani Kulmala.

16. Eevil Stöö


Kasvonsa peittävä räppäri Eevil Stöö tunnetaan siviilissä nimellä Tommi Liikka.

17. Gracias


Perjantaina 30-vuotissyntymäpäiväänsä viettävä Gracias käyttää taiteilijanimenään etunimensä lyhennelmää. Oikealta nimeltään Deogracias Masomi on nähty myös valkokankaalla elokuvissa Vuosaari ja Leijonasydän.

18. Juno


Räppäri Juno on oikealta nimeltään Jon Korhonen. Juno on nähty valkokankaalla Antti J. Jokisen palkitussa elokuvassa Pahan kukat, jossa hän näytteli pääosaa.

19. Uniikki


Pojat on poikii, Paita pois, Ota selfie ja Tikis -kappaleista tunnettu Uniikki on oikealta nimeltään Dan Ahti Tolppanen. Uniikki on yksi Rähinä Recordsin perustajajäsenistä.

20. Petri Nygård


”Se o Petriii!” on tuttu huudahdus Petri Nygårdin musiikkia kuunnelleille. Petri on tosiaan miehen etunimi, mutta siihen se jääkin, sillä räppärin kokonimi on Petri Jukka Mikael Laurila.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt