Alanis Morissetten ex-manageri tuomittiin kuudeksi vuodeksi vankeuteen – kavalsi laulajatähdeltä miljoonia - Viihde - Ilta-Sanomat

Alanis Morissetten ex-manageri tuomittiin kuudeksi vuodeksi vankeuteen – kavalsi laulajatähdeltä miljoonia

Alanis Morissetten ex-manageri kavalsi laulajalta rahaa useiden vuosien ajan.

4.5.2017 12:26

Kanadalaislaulaja Alanis Morissetten, 42, entinen manageri Jonathan Schwartz tuomittiin keskiviikkona kuudeksi vuodeksi vankeuteen petoksista ja verorikoksista, kertoo USA Today.

Mies kavalsi vuosien aikana Morissettelta noin 4,5 miljoonaa euroa ja muilta asiakkailtaan vajaat kaksi miljoonaa.

Schwartz myönsi syyllisyytensä ja oikeudessa hän itki ja pyysi anteeksi tekemisiään. Mies otti täyden vastuun toimistaan.

– Olen yksin vastuussa tästä tuhosta, ex-manageri sanoi oikeudessa.

– Vietän koko loppuelämäni anteeksiantoa anoen.

Mies olisi voitu tuomita vankeuteen kaikista rikoksistaan jopa 20 vuodeksi, mutta tuomari langetti miehelle noin kuuden vuoden tuomion. Vankeuden lisäksi Schwartz tuomittiin maksamaan vajaat kahdeksan miljoonaa dollaria korvauksia asianomaisille.

Ax-manageri kavalsi Alanis Morissettelta yhteensä reilut 4,5 miljoonaa euroa.­

Morissette olisi halunnut miehelle kovemman rangaistuksen ja hän kertoi kuulemisessa, että Schwartz oli varastanut sekä hänen rahojaan että luottamustaan vuosien ajan.

– Hän teki tätä pitkään, systemaattisesti, pitkäjänteisesti ja uhkaavasti, Morissette kertoi.

Schwartz otti laulajattaren rahoja luvatta omaan käyttöönsä vuosien 2010 ja 2014 välisenä aikana. Mies varasti rahaa yli sadan pankkisiirron ja noston avulla muun muassa väärentäen välillä Morissetten allekirjoituksen.

Alanis Morissetten menestyslevy oli vuonna 1995 ilmestynyt Jagged Little Pill, jonka hittibiisejä olivat muun muassa Ironic ja Hand in My Pocket.­

Ex-manageri kertoi lehden mukaan, että hänellä on ollut pahoja peliongelmia ja rahat ovat menneet pelivelkojen maksuun. Aiemmin mies on kertonut, että rahat olivat sijoitus laittoman kannabiksen viljelyyn, mutta tämä osoittautui valheeksi.

Schwartz on työskennellyt aikoinaan myös muun muassa Beyoncén ja Mariah Careyn managerina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?