Eeva: Timo T.A. Mikkosen ex-vaimo Tuire muistelee myrskyisää avioliittoa – ”Hän vietti kaksoiselämää” - Viihde - Ilta-Sanomat

Eeva: Timo T.A. Mikkosen ex-vaimo Tuire muistelee myrskyisää avioliittoa – ”Hän vietti kaksoiselämää”

Timo T.A. Mikkosen ex-vaimo Tuire Mikkonen muistelee Eeva-lehdessä parin 30 vuotta kestänyttä liittoa.

Tuire Mikkonen ja Timo T.A. Mikkonen kuvattuna 1995.­

3.5.2017 12:11

Media-alan uranuurtaja Timo T.A. Mikkonen menehtyi tammikuussa. Hänen ex-vaimonsa Tuire Mikkonen muistelee parin suhteen alkua ja vuoden 2000 avioeroa Eeva-lehden haastattelussa.

Pari oli naimisissa 30 vuoden ajan, ja yhteiseen liittoon mahtui paljon hyviä muistoja, sekä surua. Tuire Mikkonen kertoi parin eron jälkeen julkisuudessa ex-miehensä pettäneen häntä liiton aikana.

– Avioliitto oli mutkaton. Emme riidelleet juuri koskaan ja aviomieheni kohteli minua kuin prinsessaa. Hän toi usein kukkia, eikä koskaan ollut epäkohtelias tai ilkeä. Mieheni oli kuitenkin horoskooppimerkiltään kaksonen, ja hän vietti myös kaksoiselämää, Tuire Mikkonen kertoo Eevalle.

Timo T.A. ja Tuire Mikkonen kuvattuna 1970.­

Hän kertoo miehen petollisuuden paljastuneen seitsemän vuotta liiton solmimisen jälkeen.

– Tietysti ero on kriisi. Kenenkään on turha väittää, ettei olisi, pitkän avioliiton jälkeen. En yleensä muista päivämääriä. Sen päivän, kun osoitin miehelleni ovea, muistan kuitenkin aina. Se oli 16.8.2000, hän sanoo ja kertoo Eevalle, että heidän olisi pitänyt erota jo paljon aikaisemmin.

– En kokenut kostonhimoa enkä katkeruutta. Olin vain pettynyt ja kiukkuinen itseäni kohtaan. Minun olisi pitänyt erota jo paljon aiemmin, silloin, kun ensimmäisen kerran sain selville hänen kaksoiselämänsä, hän sanoo Eevalle.

Tapasivat satunnaisesti

Timo T.A. ja Tuire Mikkonen olivat naimisissa yli 30 vuotta. Eron jälkeen Tuire Mikkonen jäi asumaan Mäntsälään vanhaan pappilaan, joka oli perheen yhteinen koti.

Tuire Mikkonen kertoi Ilta-Sanomille tammikuussa, ettei hän ollut eron jälkeen enää paljon tekemisissä entisen miehensä kanssa.

– Tapasimme vain satunnaisesti yhteisten kummilapsien juhlissa.

Avioeron jälkeen Tuire Mikkonen viihtyi Mäntsälässä kahdeksan vuotta. Hän osallistui kunnallispolitiikkaan ja toimi muun muassa kunnanhallituksen puheenjohtajana.

Paljasjalkaisen helsinkiläisen mieli teki Helsinkiin. Tuire Mikkonen muuttikin takaisin synnyinkaupunkiinsa.

Mikkosten avioero oli aikoinaan paljon esillä julkisuudessa.

– Minulle avioero ei ollut ongelma. Timolle se oli suurempi ongelma, Tuire Mikkonen kertoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?