Ruotsin miljonääriäitiä syytetään 91-vuotiaan dementikkoäitinsä eläkkeen kavalluksesta – epäillään salanneen kuoleman - Viihde - Ilta-Sanomat

Ruotsin miljonääriäitiä syytetään 91-vuotiaan dementikkoäitinsä eläkkeen kavalluksesta – epäillään salanneen kuoleman

Gunilla Persson on joutunut ruotsalaisviranomaisten suurennuslasin alle raha-asioidensa takia.

3.5.2017 7:41

Ruotsin miljonääriäiti Gunilla Perssonin kevät on ollut poikkeuksellisen raskas. Maaliskuun alussa Perssonin koti Los Angelesissa tuhoutui palossa.

– Heräsin raketeilta kuulostaviin ääniin ja se oli todella pelottavaa. En tiennyt mitä se oli. Ensin luulin, että jollain on juhlat tai jotain omituista tekeillä ja sitten lähdin juoksemaan kohti tyttäreni huonetta ja näin, että rappuset olivat liekeissä, Persson kertoi kauhunhetkistään ABC Newsille.

Nyt Perssonin raha-asiat ovat herättäneet ruotsalaisviranomaisten kiinnostuksen. Miljonääriäiti sanoo Aftonbladetille saaneensa viranomaisilta pöyristyttävän kirjeen, jossa hänen vaaditaan todistamaan, että hänen 91-vuotias Iris-äitinsä on elossa.

– Olen niin vihainen, että kiehun, Persson raivoaa Aftonbladetille.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta kun Perssonia syytetään kavalluksesta. Häntä on syytetty 2015 Erika-tyttären lapsilisän kavalluksesta.­

Iris-äiti on asunut Perssonin ja tämän 14-vuotiaan Erika-tyttären kotona Los Angelesissa kuuden vuoden ajan. Persson sanoo ihmetelleensä, kun helmikuussa äidin eläkemaksut olivat lakanneet.

Persson sanoo viranomaisten syyttäneen häntä äitinsä kuoleman salaamisesta.

– Tämä on väärin. Heillä on henkilökohtainen kauna minua kohtaan, koska olen julkkis. He ovat vainonneet minua siitä lähtien, kun olen ollut julkisuudessa, Persson sähisee.

”He kiusaavat minua”

Miljonääriäidin mukaan viranomaiset olivat vaatineet Perssonia todistamaan äitinsä olevan elossa jo kuusi vuotta sitten.

– He kiusaavat minua. He haluavat minun vievän äitini suurlähetystöön Washingtonissa ja näyttävän, että hän on elossa. En voi lennättää äitiä minnekään. Hän ei jaksa olla autossakaan puolta tuntia pidempään, Persson kertoo dementiaa sairastavasta 91-vuotiaasta äidistään.

Persson huomauttaa, että viranomaisten kannattaisi katsoa tv:tä, sillä Iris-äiti on mukana Ruotsin miljonääriäitien uudella kaudella. Sarjaa Suomessa on esittänyt Liv.

Gunilla Persson, Iris-äiti ja Erika-tytär kuvattuna 2013.­

Tämän lisäksi äiti on ollut uutisissa Los Angelesesissa sattuneen palon takia.

– Hänestä on näytetty uutisissa kuvia, kun hän istuu ambulanssissa! Persson hämmästelee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?