Tangoprinsessan vainoaja tuomittiin sakkoihin – todistusaineistossa 260 sivua viestejä - Viihde - Ilta-Sanomat

Tangoprinsessan vainoaja tuomittiin sakkoihin – todistusaineistossa 260 sivua viestejä

Tangoprinsessa Nina Åkermania häirinnyt mies tuomittiin vainoamisesta sakkoihin.

28.4.2017 14:07

Laulaja Nina Åkerman, 39, on hallitseva tangoprinsessa. Åkerman sijoittui viime kesänä Seinäjoen Tangomarkkinoilla toiseksi heti Erika Vikmanin jälkeen, ja on keikkaillut ahkerasti.

Åkermanin elämä ei kuitenkaan ole ollut pelkkää ruusuilla ja lavoilla tanssimista vaan hän on elänyt jatkuvan pelon ja ahdistuksen keskellä. Viime vuoden joulukuussa eräälle hänen fanilleen asetettiin lähestymiskielto ja maaliskuun lopussa Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa sama mies sai syytteen tangoprinsessan vainoamisesta.

Nyt tapaus on saatu käsiteltyä ja perjantaina vainoamisesta syytetty mies tuomittiin Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa vainoamisesta 70 päiväsakkoon. Hän joutuu maksamaan 1 260 euron sakot. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan Åkermanille kärsimyksestä 1 500 euroa ja Åkermanin oikeudenkäyntikulut.

Oikeus katsoi miehen syyllistyneen vainoamiseen aikavälillä 15.6.–24.9.2016. Tuona aikana mies otti toistuvasti yhteyttä, seurasi ja uhkasi Åkerman siten, että se aiheutti Åkermanissa pelkoa ja ahdistusta.

Kirjallisena todisteena oikeudessa esitettiin noin 260 sivua Åkermanin ja tuomitun välisiä viestejä, joista ylivoimaisesti suurin osa on tuomitun lähettämiä. Osa Åkermaninkin lähettämistä viesteistä oli ystävällisiä tuomittua kohtaan.

Käräjäoikeus luonnehtii kirjallisia todisteita massiivisiksi.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Åkerman kertoi IS:lle huhtikuussa, että kaikki alkoi tavallisena fanituksena, mutta vähitellen mies alkoi ilmestyä myös tangoprinsessan yksityiselämään. Mies alkoi seurata Åkermania ja lähetellä hänelle jatkuvasti viestejä.

Asiat menivät lopulta niin pitkälle, että Åkerman joutui muuttamaan toiselle paikkakunnalle ja vaihtamaan puhelinnumeroaan.

Vuoden 2016 Tangomarkkinoiden jälkeen tilanne eskaloitui toden teolla ja Åkerman teki miehestä rikosilmoituksen. Joulukuussa 2016 Åkermania piinannut mies tuomittiin Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa lähestymiskieltoon. Nyt mies on todettu syylliseksi myös vainoamiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?