Jonna Tervomaalta uutta musiikkia lähes neljän vuoden tauon jälkeen – katso tuore musavideo - Viihde - Ilta-Sanomat

Jonna Tervomaalta uutta musiikkia lähes neljän vuoden tauon jälkeen – katso tuore musavideo

Jonna Tervomaan uusi sinkku syksyllä ilmestyvältä albumilta julkaistaan tänään.

Jonna Tervomaa on saanut valmiiksi uutta musiikkia.­

28.4.2017 12:01

Jonna Tervomaa julkaisee alkusyksystä uuden pitkäsoiton. Hän on säveltänyt ja sanoittanut tulevan albumin kokonaisuudessaan itse.

Tänään sinkkuna julkaistavaa Oo mun kaa -biisiä Tervomaa työsti amerikkalaisen Ken Stringfellow’n (mm. The Posies, R.E.M.) kanssa ja tällä koelennolla yhteistyö osoittautui niin hedelmälliseksi, että Stringfellow päätyi tuottamaan koko albumin. Hän on myös soittanut kaikki albumin instrumentit rumpuja lukuun ottamatta.

– Oo mun kaa on laulu voimista, joita yksittäiset ihmiset voivat olemassaolollaan antaa toisilleen. Tää on laulu ihmeellisistä, rohkeista ihmisistä, jotka ovat minua inspiroineet. Aloin miettimään sitä, miten pirstaloitunutta ihmisten yhteisöllisyys helposti on ja miten yksin ihmiset monesti ovat, vaikka läheisiäkin olisi ihan siinä vieressä, Tervomaa toteaa.

– Tämä on varsin omakohtainen laulu muun muassa siitä, kun kaipaa toisen ihmisen läsnäoloa ja välillä koko omaa sukupolveaan maailmassa. Niitä, jotka ymmärtävät. Halusta jakaa jotain yhteenkuuluvuuden ja jatkuvuuden tunnetta, ylpeyttä omasta kulttuurista ja omista arvoista ja huolta niiden säilymisestä. Laulu ikuisesta vimmasta viedä niistä palasia eteenpäin. Mitä sieltä ottaa ja mitä jättää.

Jonna Tervomaan edellinen, kultaa myynyt levy Eläköön, julkaistiin 2013. Albumilta nousi radiohitiksi kappale Minä toivon.

Oo mun kaa -videon on ohjannut Mika Ronkainen ja videon tähtenä nähdään Eedit Patrakka (Tatu ja Patu, Ikitie).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?