Viihde

YouTuben supertähti Casey Neistat Suomessa: ”Olette anteeksiantavaa kansaa”

Julkaistu:

Yli 7 miljoonan YouTube-seuraajan mies Casey Neistat, 36, on parhaillaan Helsingissä. Neistat saapui maahan keskiviikkoiltana Amsterdamista, jossa hän onnistui telomaan itsensä.
Casey Neistatilla oli Amsterdamissa kolmen tunnin vaihtoaika, jonka hän päätti käyttää skeittaamiseen ja kuvaamiseen kaupungissa. Haverin seurauksena Neistatin tavarat olivat pitkin poikin, skeittilauta kiskojen välissä jumissa ja sormen rystynen tohjona. Materiaalia tästä ehti tarttua myös kameralle.

Keskiviikkoiltana Suomeen saapunut Neistat esiintyi torstaina ensimmäisessä online-videoon keskittyvässä Foom Pro -tapahtumassa (Future of Online Video & Media) Helsingin Kaapelitehtaalla. Torstaina hän puhui alan ammattilaisille ja perjantaina hän esiintyy harrastajille. Perjantaina Neistat puhuu myös vaikuttajamarkkinointiin keskittyvällä Ping Helsinki Business Festivalilla Clarion-hotellissa Jätkäsaaressa.


Amerikkalainen supertähti ei ole Suomessa ensimmäistä kertaa. Joulukuussa hän kuvasi Human Flying Drone -videotaan Rovaniemellä ja Levillä. YouTubessa sitä on katsottu yli 8,5 miljoonaa kertaa, Facebookissa 40 miljoonaa kertaa.

Kysyttäessä, millaisen vaikutelman hän sai suomalaisista kuvatessaan videotaan mies naurahtaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olette äärimmäisen anteeksiantavia.

– Kun kuvasimme videon, me vaadimme niin paljon tilaa, että kaupunki piti sulkea. Suomalaiset olivat hyvin mukautuvaisia. Missään muualla ei olisi annettu tehdä sellaista. Emme olisi voineet kuvata sitä missään muualla. Suomalaiset olivat aivan ihania, hän kiittelee.Alun perin video piti kuvata Karibialla Lapin sijaan.

– Meidän piti kuvata mahdollisimman turvallisesti, joten ajattelimme kuvata sen veden yllä. Minun piti lentää saarten yllä.

Aika jäi kuitenkin vähiin ja tiimi päätti lähteä Suomeen, koska joulun aika oli hyvä syy laittaa joulupukin puku päälle ja nauttia lumesta.

– Täytyy sanoa, että Lappi oli yksi upeimmista maisemista, jossa olen ollut lumilautailemassa ja hiihtämässä. Se muistutti minua Winter Wonderland - (joulun ihmemaan) -piirretyistä.Neistat on somemaailman esimerkki ryysyistä rikkauksiin -tarinasta. 15-vuotiaana koulunsa keskeyttänyt Neistat eli 17-vuotiaana niin sanotussa trailer parkissa silloisen tyttöystävänsä ja poikansa kanssa. 20-vuotiaana hän muutti New Yorkiin ja alkoi hanttihommien ohella kuvata häävideoita ja bar mitsva -videoita tienatakseen rahaa. Tätä nykyä rahaa tulee ovista ja ikkunoista, ja viime vuoden lopulla Neistat myi Beme-yhtiönsä 23 miljoonalla eurolla CNN:lle. Vloggaaja on korostanut, ettei ole ostamassa Ferraria tai yksityiskonetta eikä sopimusta voi verrata lottovoittoon, sillä diili ei koske vain häntä, vaan myös työntekijöitä ja hänen perhettään. Kaiken rahan eteen hän on tehnyt valtavasti töitä.Maanläheinen ja rento Neistat muistaa taustansa ja osaa samaistua niihin nuoriin häntä fanittaviin poikiin, jotka seuraavat hänen vlogiaan.

Sosiaalinen media on raaka paikka. Myös Neistat tietää sen.

– Internet on helppo paikka nujertaa ihminen. Kun aloitin tv:ssä ja tuotin elokuvia, palautteen antaminen oli hyvin rajattua. Nykyään kaikissa sosiaalisissa kanavissa pystyy levittämään negatiivisuutta ja pahaa mieltä. Mitä ajattelen siitä: fuck them! On olemassa kahdenlaisia ihmisiä: niitä, jotka voivat nousta sellaisen yli, ja niitä, jotka nujertuvat palautteesta.