Tallimestarin jäätävä paljastus prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan erosta: ”En koskaan kuullut hänen nimeään mainittavan” - Viihde - Ilta-Sanomat

Tallimestarin jäätävä paljastus prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan erosta: ”En koskaan kuullut hänen nimeään mainittavan”

Kuningataräidin tallimestari paljastaa, että prinsessa Dianan nimeä ei saanut mainita avioeron jälkeen.

Kuningataräiti ja prinsessa Diana vuonna 1988.­

26.4.2017 18:08

Prinssi Charlesin ja edesmenneen prinsessa Dianan suhteen loppuvuodet eivät olleet auvoisia. Pari erosi vuonna 1996.

Brittiläinen Daily Mail -lehti uutisoi Colin Burgessin paljastuksista maanantaina. Kuningatar Elisabetin äidin eli Charlesin isoäidin Elisabetin tallimestarina 1990-luvulla työskennellyt Burgess kertoi, että Charles oli kuningataräidin rakkain lapsenlapsi.

Tallimestarin ja kuningataräidin välit olivat lämpimät. Kuningataräidillä oli tapana kysellä viikonlopun jälkeen, oliko Burgess tavannut kiinnostavia tyttöjä.

Ennen eroa Charles antoi haastattelun Jonathan Dimblebyn televisiodokumentissa, jossa paljasti olleensa uskoton vaimolleen.

Tallimestari Burgess erehtyi tiedustelemaan työnantajaltaan, oliko tämä nähnyt dokumentin.

– Hänen kasvoillaan oli hymy, mutta hän sanoi hampaidensa välistä, että: ”Joistakin asioista on parempi olla puhumatta”, Burgess muisteli jäätävää hetkeä kuningataräidin kanssa vuosikymmeniä myöhemmin.

Burgessin mukaan isoäidin ja prinssi Charlesin välit olivat lämpimämmät kuin Charlesin välit äitiinsä kuningatar Elisabetiin.

Kun Diana ja Charles erosivat, Dianasta tuli Burgessin mukaan hovissa aihe, josta ei puhuttu. Hänen mukaansa kävi selväksi, ettei kuningataräiti tuntenut rakkautta lapsenlapsensa entistä puolisoa kohtaan.

– En koskaan kuullut hänen nimeään mainittavan, Burgess jatkoi.

Prinsessa Diana ja prinssi Charles avioituivat 1981. Liitto päättyi vuonna 1996.­

Burgess työskenteli kuningataräidin alaisuudessa vain lyhyen ajan. Kuningataräiti kuoli vuonna 2002.

Burgess muistaa myös hetken, jolloin hän oli samassa seurueessa aamupalalla prinssi Charlesin kanssa elokuussa 1995. Prinssi Charles selasi päivän lehtiä, kun yhtäkkiä hän meni pois tolaltaan. Lehdessä oli jälleen uusia paljastuksia hovin yksityiselämästä.

”Hitto vieköön, nämä hiton ihmiset! Miksi he eivät vain jätä minua rauhaan?” Charles huusi Burgessin mukaan ja takoi nyrkkiään pöytään.

– Yritin olla niin empaattinen kuin kykenin. Varsinkin, kun hän kääntyi puoleeni ja sanoi: ”Katso heitä, katso heitä!” ja osoitti lehteä. Mutta mitä olisin voinut sanoa? Burgess sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?