Antti Holman Facebook-päivitys syöpään liittyvästä keskustelusta kerää ylistystä – ”Hirveää v*******a syöpään menehtyneiden omaisille” - Viihde - Ilta-Sanomat

Antti Holman Facebook-päivitys syöpään liittyvästä keskustelusta kerää ylistystä – ”Hirveää v*******a syöpään menehtyneiden omaisille”

Näyttelijä Antti Holman Facebookissa julkaisema syöpään liittyvä kirjoitus kerää ylistystä. Holma kertoo, ettei tahdo kutsua syöpää taisteluksi.

25.4.2017 9:23

Näyttelijä-kirjailija Antti Holman Facebookissa kirjoittama julkinen päivitys syövästä on kerännyt runsaasti kiitosta. Holma on jakanut Facebookissa Helsingin Sanomien artikkelin, jossa uutisoidaan tutkimuksesta, jonka tarkoituksena on ollut purkaa syöpiin liittyviä myyttejä. Yksi näistä myyteistä on ollut, että persoonallisuus altistaisi syövälle.

  • Yllä olevalla videolla Antti Holma kertoo Radio Suomipopin haastattelussa ihosyövästään.

Itsekin ihosyöpään sairastunut Holma kertoo Facebook-kirjoituksessaan, että hänen mielestään on hyvä, että taisteluvertausta syövän suhteen puretaan.

– Ei kai siinä mitään pahaa ole, että on positiivinen ja energinen ja sanoo taistelevansa sairautta vastaan, mutta minua harmittaa varsinkin kaikkien niiden voimakkaiden ja energisten syöpään menehtyneiden puolesta koko tämä retoriikka siksi, että siihen kuuluu myös häviäminen ja se, että aina joku ei "jaksa taistella" tai "ei taistellut riittävästi", Holma kirjoittaa ja jatkaa:

– Se on kaikkien syöpään menehtyneiden omaisillekin ihan hirveää vittuilua. Olen aikanaan seurannut maailman positiivisimman ja lempeimmän ihmisen "taistelua" syöpää vastaan enkä ikinä halua ajatella, että hän "hävisi". Hän sairastui ja kuoli, eikä hän itse voinut asialle mitään, vaikka hän teki kaikkensa. Kukin uskokoon mihin uskoo, minä uskon sairauskuluvakuutukseen ja islantilaisiin maahisiin. Ja siihen, että kaikki ei ole omissa käsissä.

Antti Holma työskentelee parhaillaan Cheekistä kertovan Veljeni vartija -elokuvan parissa. Holma näyttelee elokuvassa sekä Cheekiä että tämän kaksoisveljeä Jere Tiihosta.­

Holma kertoi ihosyövästään helmikuussa sosiaalisessa mediassa. Viime viikolla Radio Suomipopin haastattelussa vieraillut Holma kertoi voivansa tällä hetkellä hyvin, mutta diagnoosi säikäytti hänet.

– Olen itseasiassa voinut koko ajan tosi hyvin. Paitsi leikkauksen jälkeen. Olinkin yhtäkkiä vähän vaivainen. Oli arpia, jotka ei alkaneetkaan paranemaan, Holma kertoi Suomipopille voinnistaan.

– Se oli hirveä säikäytys. Sanoin jossain kyynisesti, etten tarvitse muistutusta, että pitää elää täysillä. Olisi kauheaa, että tulee jokin sairaus, ja sitten tulee sellainen tunne, että miksi en ole tehnyt näitä asioita. Olen mennyt ja tehnyt. Mieluummin pelottavia asioita päin. Sain hirveän hyvää hoitoa, Holma kiitteli Suomipopilla.

Holma kertoi tuolloin, että sairautta kontrolloidaan viiden vuoden ajan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?