Matti Nykänen paljastaa takavuosien kohuliittonsa karun todellisuuden ”Pillereitä pussillinen päivittäin” - Viihde - Ilta-Sanomat

Matti Nykänen paljastaa takavuosien kohuliittonsa karun todellisuuden ”Pillereitä pussillinen päivittäin”

–Vankila on pahin paikka, mihin ihminen voi joutua. Mutta näin jälkikäteen täytyy sanoa, että omalla kohdallani se oli sittenkin kuin loistohotelli, sanoo Matti Nykänen.

Julkaistu: 22.4.2017 7:20

Vaikeudet ovat vahvistaneet Matti Nykästä.

Maailman kaikkien aikojen parhaaksi hyppääjäksi kehuttu Matti Nykänen, 53, huokuu tässä haastattelussa poikkeuksellista rauhallisuutta. Joutsenolaisella vaikuttaa olevan suuri tarve kertoa hetkistä, joiden myötä uskoo vahvistuneensa ihmisenä – niistä kaikkein kipeimmistäkin tapahtumista. Annetaan Matin puhua.

Loisteliaan urheilu-uransa jälkeen Nykänen alkoi seurustella makkaraperijätär Mervi Tapolan kanssa. Suhteessa ongelmat olivat säännöllisiä, ja ne lisääntyivät parin avioiduttua. Alkoholi näytteli tunnetusti suurta roolia.

– Koska olin ihmisenä kuin hiiri, en uskaltanut luottaa muihinkaan ihmisiin. Minulla oli paha olla, ja sen tunteen lievittämisessä alkoholi oli yleisin lääke. Mutta kyse ei ollut vain viinan, vaan myös erilaisten lääkkeiden väärinkäytöstä. Siinä parisuhteessa vedettiin erilaisia pillereitä suunnilleen pussillinen päivittäin, rauhoittavista lähtien, Nykänen kertoo.

– Elin haavemaailmassa, kaukana todellisuudesta. Olin hukassa.

Vaikeudet parasta

Viime vuosina Nykänen turvautui pitkään psykiatrin apuun henkistä voimaa saadakseen.

– Psykiatriukko yritti varmasti parhaansa, mutta ei hänkään pystynyt ymmärtämään elämääni. Kyllä se on niin, että eniten minua ovat vahvistaneet vaikeudet. Ne ovat ehkä sittenkin ollut parasta, mitä minulle on sattunut, hän korostaa.

Nyt Nykänen on ollut yhdessä vaimonsa Pian kanssa vuodesta 2014 alkaen. Matti sanoo rakastavansa tavanomaista perhe-elämäänsä Joutsenossa, jossa parin omakotitalossa asustelee myös Pian Miska-poika.

– Tavallinen arki tuo turvallisuuden tunnetta minulle, Nykänen sanoo.

Lue Matti Nykäsen koko haastattelu viikonvaihteen Ilta-Sanomista. Siinä Nykänen avautuu muun muassa ryyppyputkistaan, parisuhteistaan, veroveloistaan ja vankilatuomioistaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?