Näin Poika ja ilves -tähti Konsta Hietanen on muuttunut – ura laulajana ja kiireinen perhearki 4 lapsen isänä

Entinen tenavatähti ja jalkapalloilija Konsta Hietanen julkaisee omaa musiikkia.

23.4.2017 14:19

Konsta Hietanen, 32, on monesta tuttu. Hänet muistetaan 1990-luvun alkupuolen Tenavatähti-laulajana, muutamaa vuotta myöhemmin Poika ja ilves -elokuvan pääroolin esittäjänä ja 2000-luvulta Veikkausliigan jalkapalloilijana.

Ja nyt hän julkaisee omaa musiikkiaan striimauspalveluihin.

Onko Konsta Hietanen nyt sitten ”oikea artisti”, laulaja-lauluntekijä?

Kysymys saa päijäthämäläiseltä moniosaajalta pitkän vastauksen.

– Vaimo kysyi, että mennäänkö nyt ulos syömään ja vähän juhlistamaan näiden kappaleiden julkaisua. Mutta sanoin, että eihän se julkaiseminen mitään merkitse. Koko ajanhan musiikkia julkaistaan. Ei se sinänsä tee artistiksi, hän aloittaa.

– Mutta toisaalta olen kyllä pitänyt itseäni artistina jo tähänkin saakka – vaikka kukaan muu ei olisikaan pitänyt, hän nauraa.

Konsta Hietanen tuli tunnetuksi Tenavatähti-voittajana.

Laulamisesta ammatti

Ja artistinahan Konsta Hietanen on vaimonsa ja heidän neljä lastaan elättänyt sen jälkeen, kun peliura loppui 2013. Konsta Hietanen on varsinkin Lahden ympäristössä suosittu hää- ja bile-esiintyjä. Hän on tehnyt noin 300 keikkaa sekä yhtyeensä kanssa että yksin trubaduurina.

Se on ollut hyvä koulu ”artistiuteen”, uran luomiseen laulaja-lauluntekijänä omia kappaleitaan esittäen.

– Silloin, kun urani loppui, ajattelin ensin levyttää saman tien. Teinkin englanninkielisen biisin, joka sai YouTubessa ihan hyvin klikkauksia. Jo sen yhteydessä oli jotain puhetta joidenkin levy-yhtiöiden kanssa, mutta en vielä silloin kokenut itseäni valmiiksi – jos artisti sen enempää kuin urheilijakaan voi koskaan varsinaisesti tullakaan valmiiksi.

Menestyselokuva Poika ja ilves julkaistiin vuonna 1998.

– Koin alusta lähtien, että voin saada laulajana hommasta itselleni ammatin. Mutta en kuitenkaan halunnut lähteä hommaa raakileena omien biisieni osalta.

Apulanta ja Haloo Helsinki esikuvina

Millaista musiikkia Konsta Hietanen sitten tekee? ”Suomenkielinen pop ja rock” ovat määritteinä sellainen sateenvarjo, että sen alle mahtuu paljon. Hietanen täsmentää esikuvikseen Apulannan, Haloo Helsingin ja Olavi Uusivirran, mutta opetelleensa suomenkielisten kappaleiden tekemistä kuunnellen takavuosien mestareita Junnu Vainiosta Mikko Alataloon ja J. Karjalaiseen.

– Pidän sellaisesta, että sanoitusten ja musiikin tärkeät kohdat osuvat samaan hetkeen.

Tämä ohjenuoranaan Hietanen on nyt tehnyt omia kappaleita tosissaan noin viiden vuoden ajan.

– Aluksi purin biiseihini kaiken pahan, mutta viime aikoina olen saanut mukaan hyvääkin, hän kertoo.

– Olen kyllä miettinyt, että eikö minulla silloin alkuaikoina ollut mitään hyviä juttuja biiseihin kirjoitettavaksi, mutta ei se ollut syy. Tämäkin on pitänyt opetella.

Konsta Hietanen on nykyään kiireinen perheenisä.

Poika ja ilves -elokuvan aikoihin Konsta Hietanen saapui haastatteluihin jalkapallon kanssa. Se oli intohimo, jonka hän toteutti korkeimmalla kotimaisella sarjatasolla.

Nyt sama intohimo ajaa aikuistunutta Hietasta musiikkiuralle. Korkein kotimainen sarjataso on taas tähtäimessä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?