Samu Haber joutui Joutsenlaulu-riidassa välikäteen – Yö-legenda kielsi kappaleen julkaisemisen: ”Harmi, että se jää joiltakin kuulematta” - Viihde - Ilta-Sanomat

Samu Haber joutui Joutsenlaulu-riidassa välikäteen – Yö-legenda kielsi kappaleen julkaisemisen: ”Harmi, että se jää joiltakin kuulematta”

Samu Haber joutui ikävään välikäteen, kun hän valitsi Olli Lindholmin Yö-yhtyeen tuotannosta esitettäväkseen Joutsenlaulun. Se kuullaan siis nyt Vain elämää -ohjelmassa tv:ssä, mutta ei myöhemmin muualla

Samu Haber sanoo ymmärtävänsä Jussi Hakulisen ratkaisua.

17.4.2017 11:02

Sunrise Avenue -yhtyeen solistina kansainvälistä uraa pitkään tehnyt Samu Haber ymmärtää, että Joutsenlaulun kirjoittaja Jussi Hakulinen halusi kieltää uuden version. Hän on itsekin estänyt uudet versiot omista kappaleistaan – ja pyyntöä on noudatettu, vaikka niin ei olisi tarvinnutkaan tehdä.

– Olen kieltänyt italialaisen Hollywood Hills -version ja kreikkalaisen Fairytale Gone Badin, hän kertoo IS:lle.

– Pulinat pois, noudatetaan biisintekijän tahtoa. Jos taiteilija näin tahtoo, näin toimitaan.

– Olen kyllä ylpeä siitä versiosta, jonka minä ja (tuottaja) Jukka Immonen biisistä teimme. Harmi, että se jää nyt ehkä joiltakin ihmisiltä kuulematta.

Haber on ohjelmassa kaksoisroolissa, sillä hänen management-yhtiönsä hoitaa nykyisin myös toisen Vain elämää -artistin Robinin asioita. Universal-levy-yhtiö osti Hakuliselta esitysluvan Robinin versioon, Suomen Kuvalehden mukaan kauppahinta oli 15 000 euroa.

– Onneksi Robin saa sentään vetää, se on meidän managementille tärkeämpää kuin minun kappaleeni, Haber sanoo.

– Olen myös iloinen siitä, miten levy-yhtiöt olivat tällä kertaa artistin puolella, sekä Warnerin Asko Kallonen että Universalin Kimmo Valtanen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?