Kiusaaminen jätti arvet näyttelijä Alina Tomnikoviin – lapset pilkkasivat nimestä ja venäläisyydestä - Viihde - Ilta-Sanomat

Kiusaaminen jätti arvet näyttelijä Alina Tomnikoviin – lapset pilkkasivat nimestä ja venäläisyydestä

Näyttelijä Alina Tomnikov ei lannistunut, vaikka häntä kiusattiin koulussa.


22.4.2017 7:57

Neljä vuotta sitten teatteritaiteen maisteriksi valmistunut Alina Tomnikov, 28, on sanavalmis ja uraorientoitunut nainen. Hän on esiintynyt useissa televisiosarjoissa ja elokuvissa ja paljastaakin, että näyttelijän ammatti pelasti hänet omalla tavallaan ujoudesta.

– Lapsena minulla oli kaksi persoonaa; sosiaalisissa ympyröissä olin alati isässäni kiinni. En halunnut lähteä leireille tai kavereiden luo. Olin paljon kotona, hän kertoo.

Alinan vanhemmat erosivat ja hän uppoutui entistä enemmän mielikuvitusmaailmaan.

– Olin tuolloin 12-vuotias. Onnekseni sain jo tuolloin näytellä Mikko Rasilan ohjaamassa Viulunsoittaja katolla -musikaalissa. Teatterimaailmassa tunsin olevani turvassa. Itseni toteuttaminen tuntui mahdolliselta ja helpolta. Se oli minulle hyvin tärkeää, Keravan Vekara-teatterissakin monissa tuotannoissa mukana ollut Alina muistelee.

– Minua pelotti aikoinaan mennä lavalle, mutta siellä seistessäni vapauduin. Ajattelin, että ymmärrän tätä maailmaa. Pääsin sitä kautta ujoudestani eroon, hän kertoo.

Alina kertoo avoimesti, ettei hänellä ollut nuorena kuin muutama ikäisensä kaveri. Osaksi tämä johtuu siitä, että Alinaan kiusattiin koulussa.

– Minua kiusattiin venäläisyyden ja oudon nimeni takia, hän kertoo.

Alina muistelee, kuinka hän pääsi leikkeihin mukaan vain sillä tavalla, että muut käskivät häntä esittämään hevosta ja sitten Alinan päällä ratsastettiin.

– Olin myös kiltti ja istuin eturivissä, mutta silti minua heiteltiin jääpaloilla ja kaikenlaisissa esineillä. Isä tuli ajoittain sanomaan, että minut pitää jättää rauhaan. Koska se ei auttanut, vaihdoin Steiner-kouluun ja siellä olin yksi muiden joukossa, Alina kertoo.

Alina myöntää, että hän muistelee edelleen niitä aikoja, jolloin hän oli muiden silmätikkuna.

– Kiusaaminen jätti isot arvet, mutta se ei ole haitannut loppuelämääni. Olen järkeillyt siten, että kiusaajilla itsellään on ollut vaikeuksia tai he ovat olleet epävarmoja itsestään, Alina juttelee.

Alina ei ole jäänyt surkuttelemaan kouluaikoja vaan jatkanut eteenpäin elämässään. Hän näyttelee nyt saksalaista prinsessaa suuressa venäläisessä televisiosarjassa Katariina Suuri. Roolinsa hän sai monen koekuvauksen jälkeen.

– Onnekseni sain roolin, sillä se on poikinut lisää tarjouksia ja sain jopa venäläisen agentin. Vaikka minua lapsena kiusattiin venäläisyyteni takia, en ole sitä koskaan hävennyt vaan se on voimavara, hän juttelee.

Nyt Alina purkittaa TV1:lle Blind Donna -sarjaa, jossa hän esittää miehensä jättämää sokeaa naista.

Toukokuussa Alina matkustaa Cannesin Filmifestivaaleille Rendel-elokuvan tiimoilta ja toivoo, että hänet huomataan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?