Eva Wahlströmin käsitys Matti Nykäsestä muuttui: ”Matti on niin väärinymmärretty ihminen” - Viihde - Ilta-Sanomat

Eva Wahlströmin käsitys Matti Nykäsestä muuttui: ”Matti on niin väärinymmärretty ihminen”

Nyrkkeilijä Eva Wahlström sai kokea Supertähdet-ohjelman kuvauksissa omakohtaisesti, miten Matti Nykäsestä paljastui herkkä ja kohtelias herrasmies.

Matti Nykäsen päivä­

16.4.2017 12:15

Supertähdet, sunnuntaisin 16.4. alkaen Nelonen klo 20.00

Teemu Selänteen luotsaaman Supertähdet-ohjelman toisen kauden positiivinen yllättäjä on mäkihyppääjä Matti Nykänen.

– On jännä juttu, millainen mielikuva Matista on, kun hänestä on kirjoiteltu niin paljon. Mutta uskon, että katsojat saavat hänestä tämän ohjelman jälkeen erilaisen kuvan, Teemu Selänne kertoi puhelinyhteyden välityksellä Kaliforniasta.

– Matti on herkkä, mukava, rauhallinen ja kiltti, aivan uskomaton tyyppi, Teemu jatkoi.

Samaa sanoo nyrkkeilijä Eva Wahlström.

– Matista myös paljastui todella herkkä herrasmies, joka otti aina ensimmäisenä kaikki ihmiset huomioon ja kysyi ensimmäisenä aamulla, miten nukuin. Hän on niin väärinymmärretty ihminen, Eva harmittelee.

Matti herkistyy silmin nähden muiden supertähtien ja etenkin Teemun antamasta palautteesta.

– Tuntuu hienolta, kun tällaisia kommentteja tulee tuollaisen supertähden suusta. Ei voi kuin ihmetellä, Matti sanoo.

Kahden viikon polttarit

Mukana ohjelmassa nähdään myös ex-jalkapalloilija Sami Hyypiä, golfaaja Minea Blomqvist-Kakko, nyrkkeilijä Eva Wahlström, lumilautailija Peetu Piiroinen sekä pesäpalloilija Toni Kohonen. Las Vegasissa järjestetyissä kahden viikon mittaisissa kuvauksissa riittää jos jonkinmoista toimintaa. Jokaisen supertähden päivänä testataan heidän omaa lajiaan tai jotain muuta yllättävää aktiviteettia.

– Ne olivat kuin kahden viikon polttarit. Koko ajan tapahtui jotain, ja tosi lyhyillä yöunilla vedettiin ne päivät läpi, Eva naurahtaa.

Mitä Sami Hyypiä paljastaa Liverpool-uransa lopusta?­

Matti nautti kaikista lajeista, joita ohjelmassa tullaan näkemään ja testaamaan. Sami Hyypiän jakso aloittaa Supertähdet-sarjan tuoreen kauden.

– Hauskin kisa oli Sami Hyypiän päivänä, kun ajelimme mönkijöillä autiomaassa. Se oli itselleni luonnollisen helppoa, Matti muistelee.

Matti joutui joissakin tehtävissä varomaan kättään, sillä hän loukkasi sen puolitoista vuotta sitten Espanjassa ja joutui heti kyynärpääleikkaukseen.

– Joudun edelleen varomaan kättä, koska siihen on tulossa viides ja toivottavasti viimeinen leikkaus lähiaikoina. Kyynärpäästä otetaan rauta pois – se sotkee koordinaatiota. Sain ensimmäisessä leikkauksessa sairaalabakteerin, ja viime kesä oli yhtä taistelua kovissa kivuissa ja säryissä. Tämä on ollut pitkä ruljanssi, Matti huokaisee.

Matin aktiviteetti sai pelkäämään

Toisena jaksona nähdään Matin päivä. Tuolloin luvassa on muun muassa taitolentokoneilla lentämistä. Evalle ja Sami Hyypiälle juuri Matin jakson aktiviteetti oli rankin ja pelottavin.

– Se oli päräyttävä kokemus! Pelkään lentämistä, vaikka olenkin lentänyt elämässäni paljon, ja sitten juuri minulle kävi niin, että koneen moottori ei ensin toiminut siellä yläilmoissa, Eva kertoo.

Matin päivänä tutustutaan mäkihyppyyn.­

Koneessa mukana ollut toinen pilotti kertoi, että moottori käynnistyy, kun se on lämmennyt tarpeeksi.

– Silloin vähän jännitti. Lopulta voin myös todella huonosti ja oksensin kesken lennon, koska teimme kaiken maailman kieppejä ilmassa. Se oli hurjinta, Eva muistelee.

Ei hinkua yöelämään

Aktiviteetit veivät mehut etenkin Evasta ja Matista. He eivät jaksaneet viihtyä rajusta juhlimisesta ja uhkapelaamisesta tunnetussa Las Vegasissa yöelämässä kuvausten päätteeksi.

– Päivät olivat toki rankkoja, kun aamu kuudelta herättiin ja illalla yhdeksältä loppuivat kuvaukset. Lähdin aina suoraan kuvausten jälkeen soittamaan puhelun kotiin Pialle ja menin nukkumaan, Matti kertoo.

Myös Eva lähti usein hotellille, sillä hänen nyrkkeilevä avomiehensä Niklas Räsänen oli reissussa mukana, koska hänen oli tarkoitus treenata Vegasissa.

– Hänen molemmat kätensä murtuivat treeneissä juuri ennen reissua, joten hän tuli sitten hengailemaan paikalliselle nyrkkeilysalille, Eva kertoo.

Sami Hyypiän päivänä supertähdet pääsevät hassuttelemaan.­

Muut supertähdet sen sijaan jatkoivat usein iltaa ja nauttivat muutenkin enemmän Las Vegasin iltaelämästä. Mattia moiset eivät edes kiinnostaneet.

– Ei minulla ole niin hirveää viettiä yöelämään, vaan haluan viettää nykyään rauhallista elämää. Joskus tulee piikkejä, mutta se ei ole jatkuvaa. Kerran, kaksi vuodessa – siinä se, Matti kuittaa nykyiset juhlimisensa.

– En koskenut matkalla lainkaan alkoholiin. Toki olisin toki voinut yhden juoman silloin tällöin ottaa, ei se ole ongelma. Kyllä minä kotonakin saunakaljan otan.

Matilla alkoholin kieltävä sopimus

Ohjelman tuotanto oli varautunut Matin maineeseen ja varmistanut ennalta, ettei kuvauksissa tule yllätyksiä. Matti allekirjoitti sopimuksen, jossa hän lupasi olla juomatta.

– Me sitoutimme Matin siihen, että hän tietää, mihin on tulossa. Hän ymmärsi sen, ja hänellä oli vahva halu tehdä ohjelma parhaalla mahdollisella tavalla, sillä hänellä on suuri kunnioitus Teemua ja muita ohjelmassa olevia urheilijoita kohtaan, ohjelman tuottaja Jukka Saharinen kertoo.

Matti olikin vesilinjalla kaikissa tilanteissa.

– Kaikki muut supertähdet saivat juoda alkoholia niin paljon kuin halusivat, eikä se ollut Matille mikään ongelma. Matti ei halunnut, että aiheesta tehdään mitään numeroa, joten aiheesta ei mainita ohjelmassa, tuottaja jatkaa.

Tuotanto teki sitouttamispäätöksen niin ohjelmaa, sponsoreita ja muita mukana olevia urheilijoita ajatellen.

Matti Nykänen liikuttuu omana päivänään kyyneliin.­

Tuottaja korostaa, että Matin esiintyminen ohjelmassa on huippuluokkaa.

– Matista tulee esiin puoli, jota ihmiset eivät ole nähneet. Jopa muut urheilijat saattoivat olla aluksi vähän varautuneita hänen suhteensa, koska kukaan ei tuntenut toisiaan ennalta. Mutta viimeistään Matin jakson jälkeen kaikkien mielipide hänestä muuttui, tuottaja kertoo.

Matti paljastaa, että hänen jaksossaan tullaan näkemään rankkoja hetkiä, kuten sillon, kun hän muistelee viime kesänä kuollutta isäänsä.

– Kyllä minulla kyyneleet nousivat silmiin, kun sain kuvauksiin videotervehdykset Pialta sekä siskolta. Siinä tuli esiin isän kuolema, joka oli rankkaa aikaa, Matti sanoo.

– Ja koska tässä elämässä on nyt ollut kaikenlaista surua ja iloa, niin tämä Supertähdet-ohjelma oli kiva asia. Sain käännettyä ajatuksia tähän päivään ja elettyä tässä hetkessä, Matti päättää.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?