Illalla tv:ssä: Loukattuja tunteita ja riitoja rahasta ja lapsista – tosi-tv-ohjelma keskittyy avioeroihin - Viihde - Ilta-Sanomat

Illalla tv:ssä: Loukattuja tunteita ja riitoja rahasta ja lapsista – tosi-tv-ohjelma keskittyy avioeroihin

Ruotsalaissarjassa pariskunnat yrittävät päästä yhteisymmärrykseen eron keskellä.

Ruotsalaisessa sarjassa pariskunnat pyrkivät löytämään yhteisen sävelen eron keskellä.­

19.4.2017 7:11

Erohotelli, keskiviikkoisin Avalla klo 20.00

Ei liene enää uutinen, että tositelevisio-ohjelmat ovat tarkoin ennalta käsikirjoitettuja.

Ruotsalainen Erohotelli (Skilsomässohotellet, 2016) herättää kiinnostuksen, kuinka paljon pariskuntien eroprosessissa on totta, kuinka paljon keksittyä.

Uutuudessa on mukana loukattuja tunteita, ylpeyttä ja konflikteja omaisuuden jaosta tärkeimpään asti: pariskuntien lasten hyvinvointiin.

Sananlaskun mukaan likapyykki on pestävä kotona, joten keskeinen kysymys onkin, miksi eroavat pariskunnat haluavat tulla selvittämään sotkujaan televisioon.

Hyvällä asialla Erohotelli kieltämättä on, koska Ruotsissa yli puolet avioliitoista päättyy eroon. Samastumispintaa löytyy Suomessakin, jossa luvut ovat jotakuinkin samanlaisia.

Chick lit -kirjoillaan ja rikosromaaneillaan myös Suomessa tutuksi tullut Denise Rudberg emännöi kuusiosaista sarjaa, jossa avioeroon päätyneet pariskunnat yrittävät kahden vuorokauden aikana päästä lopulliseen sopuun ja jatkamaan omia teitään. Apuna ovat perheoikeuteen perehtynyt lakinainen Mia Edwall Insulander sekä parisuhdeterapeutti Lennart Matikainen.

Ensimmäisessä jaksossa avioeronsa kiemuroita pohtivat yhdeksäntoista vuotta yhdessä olleet kolmen lapsen vanhemmat Johanna ja Kalle, joiden keskusteluyhteys tulehtui täysin jo puolitoista vuotta sitten, kun vaimo yllättäen jätti avioerohakemuksen.

Totta tai ei, pariskunnan elekieli paljastaa paljon.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?