Radiohaastattelu 2014: Olli Lindholm myönsi, miksi ei laulanut Joutsenlaulua – ”Silloin ei ajateltu rahaa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Radiohaastattelu 2014: Olli Lindholm myönsi, miksi ei laulanut Joutsenlaulua – ”Silloin ei ajateltu rahaa”

Joutsenlaulu-kappale äänitettiin 80-luvun alussa, jolloin Yön jäsenet, Olli Lindholm mukaan lukien, halusivat vain pitää hauskaa parikymppisinä muusikonalkuina.

12.4.2017 12:43

Olli Lindholmin osallistumisesta tämän kevään Vain elämää -ohjelmaan nousi pienimuotoinen kohu, kun Yö-yhtyeen alkuperäisjäsen Jussi Hakulinen kielsi näyttävästi Joutsenlaulu-kappaleen Vain elämää -version julkaisemisen ohjelman jälkeen Vain elämää -levyllä.

Olli Lindholm vieraili Radio Suomipopin Popstudiossa Jenni Alexandrovan ja Sami Kurosen vieraana vuonna 2014. Lindholm analysoi tuolloin haastattelussa syitä sille, miksei laulanut Joutsenlaulua silloin, kun se kirjoitettiin ja julkaistiin. Kappale ilmestyi alun perin vuonna 1984 Nuorallatanssija-albumilla. Yhtyeen solisti Lindholm oli tuolloin vasta parikymppinen.

Olli Lindholm (yläkulmassa vasemmalla) osallistuu Vain elämää -ohjelman kuudennelle kaudelle tänä keväänä.

  • Katso haastattelu yllä näkyvältä Suomipopin videolta!

Kuronen kysyy Lindholmilta haastattelussa, mikä on suurin ero nykyisen Lindholmin ja Varietee-levyn (ilm. 1983) äänityksiin marssineen Lindholmin välillä.

– Kyllä mä melkoinen koheltaja olin silloin. Se jatkui pitkälle 90-luvun loppuun asti. Intoa oli, mutta ei minkäännäköistä järjen hiventä.

Samassa haastattelussa Lindholm sivusi myös sitä, miksi hän ei laulanut aikoinaan Joutsenlaulua, vaan sen kirjoittaja Jussi Hakulinen.

Yö-yhtye vuonna 1984. Vasemmassa laidassa Jussi Hakulinen, oikeassa Olli Lindholm.

– Esimerkiksi Joutsenlaulun aikaan, kun Hakulinen kirjoitti sen, niin Jussi joutui laulamaan sen siksi, että mä en viitsinyt opetella niitä sanoja. Joskus jälkikäteen se on vähän mietityttänyt, että olisiko kannattanut opetella.

– Ei silloin ajateltu mitään, rahasta tai mistään. Silloin oli pääasia, että on kivaa.

– Jussi lauloi sen sen takia, että mä en viitsinyt opetella niitä sanoja. Ei kerennyt, kun oli kaikkea muuta ajateltavaa. Se kertoo siitä, että ei silloin paljon ajateltu, Lindholm päättää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?