Mikko Leppilampi rankasta vaiheestaan MeNaisissa: ero vaimosta, ura vaakalaudalla – ”Kävelin pankkiin pyytämään starttilainaa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Mikko Leppilampi rankasta vaiheestaan MeNaisissa: ero vaimosta, ura vaakalaudalla – ”Kävelin pankkiin pyytämään starttilainaa”

Julkaistu: 12.4.2017 9:15

Suosikkijuontaja ja -näyttelijä Mikko Leppilampi avautuu MeNaisissa rankasta elämänvaiheestaan, joka osui vuoteen 2010.

Mikko Leppilampi, 38, on monessa mukana ollut näyttelijä, laulaja ja juontaja, joka on tullut lähes kaikille tutuksi viimeistään Tanssii tähtien kanssa - ja Tähdet, tähdet -ohjelmien juontajana.

Iloiselta ja itsevarmalta vaikuttava mies ei kuitenkaan ole aina ollut yhtä varma suorituksistaan.

Leppilammen ura näyttelijänä lähti liikkeelle vauhdikkaasti Helmiä ja sikoja -elokuvan pääroolilla vuonna 2003 ja hän sai roolista myös Jussi-palkinnon. Myös miehen musiikki- ja televisiourat lähtivät lentoon samantien, mutta tuoreessa MeNaiset-lehdessä Leppilampi kertoo, että realiteetit iskivät hänelle nopeasti päin kasvoja.

– Olin liikaa joka paikassa, mutta kehitykseni oli edelleen jämähtänyt alkutekijöihin. Yritin lähinnä vain välttää virheitä, mies kertoo lehdelle.

– Minusta oli tullut se, jollaista minusta ei pitänyt tulla. Ajatukset pyörivät liikaa oman navan ympärillä.

Leppilampi halusi ottaa etäisyyttä kaikkeen ja hän muutti silloisen vaimonsa Emilian ja heidän tyttärensä Lilianin kanssa Los Angelesiin. Reissulla hän kertoo löytäneensä itsestään uusia puolia, kun hän osallistui paikallisen teatterikoulun tunneille.

Perhe muutti takaisin Suomeen vuonna 2010. Leppilampi kertoo lehdelle, että hän joutui aloittamaan silloin kaiken puhtaalta pöydältä.

– Päädyimme Lilianin äidin kanssa eroon. Kävelin pankkiin pyytämään 30 000 euron starttilainaa. Töitä ei ollut entiseen tapaan tarjolla.

– Siinä oli taas yksi tärkeä päätöksen paikka: katkeroidunko siitä, että päädyinkin palaamaan maitojunalla takaisin ”Amerikan valloituksesta” vai käännänkö kokemukset vahvuudeksi? Nöyryyttä se ainakin opetti.

Töitä oli kuitenkin sen verran tarjolla, että syksyllä 2010 Mikko Leppilampi nähtiin ensimmäistä kertaa Tanssii tähtien kanssa -ohjelman juontajana, ja mies on juontanut ohjelmaa siitä lähtien. Vuosina 2010 ja 2011 hänet nähtiin myös kuudessa kotimaisessa elokuvassa kuten kahdessa Vares-elokuvassa sekä Veijareissa.

Emilia (nyk. Vuorisalmi) ja Mikko Leppilammen avioero astui voimaan tammikuussa 2011. Nykyään suosikkijuontaja ja -näyttelijä Leppilampi seurustelee malli Maryam Razavin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?