Jari Aarniosta tehdään Narcos-tyylinen tv-sarja – kymmenen jakson hintalappu neljä miljoonaa euroa - Viihde - Ilta-Sanomat

Jari Aarniosta tehdään Narcos-tyylinen tv-sarja – kymmenen jakson hintalappu neljä miljoonaa euroa

Helsingin huumepoliisin entisestä päälliköstä Jari Aarniosta, 59, tehdään tv-sarja.

Jari Aarnio istuu 13 vuoden vankeustuomiota. Wagner Moura (oik) näytteli kolumbialaista huumeparonia Pablo Escobaria Netflixin Narcos-sarjassa.­

11.4.2017 16:04

Jari Aarnio istuu tällä hetkellä 13 vuoden vankeustuomiota muun muassa mittavista huumerikoksista, törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, törkeästä petoksesta, törkeästä lahjuksen ottamisesta ja niin edespäin. Oikeuden mukaan Aarnion johdolla Suomeen tuotiin muun muassa 800 kiloa hasista.

Nyt Aarnion tapauksesta tehdään tv-sarjaa.

– Tämä sarja ei yritä etsiä syyllisiä ja syyttömiä, eikä kuvittaa oikeuspöytäkirjojen materiaalia, jota on uutisoitu valtamedioissa, sarjan tuottaja Minna Virtanen kertoo Ilta-Sanomille.

– Sarja menee kohuotsikoiden taakse ja kertoo tarinan, miten Suomen kovin huumekyttä vangitaan Suomen kovimpana huumerikollisena.

Sarja on faktapohjainen fiktiivinen trilleri.

Virtanen löytää esikuvia tyylilajista ja listaa sellaisia sarjoja kuin Narcos, OJ Simpson ja elokuvia, kuten Snowden ja Jättiläinen, jotka ovat tositapahtumiin perustuvia fiktiivisiä tarinoita.

– Sarjaa varten tehdään paljon taustatyötä. Haastatellaan – ja on jo haastateltu – poliiseja, lakimiehiä, syyttäjiä, rikollisia, Jari Aarniota ja niin edelleen. Haluamme saada mahdollisimman monipuolisen kuvan siitä, mitä on tapahtunut.

Minna Virtanen on aiemmin tehnyt muun muassa Kylmäverisesti Sinun -tv-sarjaa, joka oli aikoinaan hyvin ajankohtainen rikossarja.

– Sen sarjan tarinat perustuivat paljon mediahuomiota saaneisiin rikoksiin. Kylmäverisesti Sinun meni näiden kohuotsikoiden taakse, ja kertoi karuja tarinoita suomalaisesta rikostodellisuudesta.

Aarniosta tehtävään sarjaan tulee kymmenen episodia. Sille haetaan parhaillaan rahoitusta Euroopasta.

– Sarjalla on jo yhteistuottajat Saksasta ja Ranskasta, Virtanen paljastaa.

Sarjan budjetti on noin 4 miljoonaa euroa.

– Sarjan kuvaukset alkavat aikaisintaan kahden vuoden päästä. Sarjaa käsikirjoitetaan parhaillaan.

Kuka nähdään Jari Aarniona?

– Näyttelijävalinnat eivät ole vielä ajankohtaista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?