Sukupuolensa miehestä naiseksi korjannut Caitlyn Jenner, 67, avoimena leikkauksestaan: ”Olen kyllästynyt tunkemaan sen piiloon” - Viihde - Ilta-Sanomat

Sukupuolensa miehestä naiseksi korjannut Caitlyn Jenner, 67, avoimena leikkauksestaan: ”Olen kyllästynyt tunkemaan sen piiloon”

Caitlyn Jenner kertoo uudessa kirjassaan käyneensä sukupuolenkorjausleikkauksessa.

10.4.2017 23:27

Viihdesivusto Radar Onlinen mukaan entinen urheilija ja tosi-tv-tähti Caitlyn Jenner kertoo tuoreessa kirjassaan käyneensä läpi sukupuolenkorjauksensa viimeisen vaiheen.

Sukupuolensa naiseksi korjannut Jenner kertoo hänelle tehdystä korjausleikkauksesta myöhemmin huhtikuussa ilmestyvässä The Secrets of My Life -kirjassaan.

Bruce Jennerina aiemmin tutuksi tullut Caitlyn on puhunut julkisuudessa avoimesti transsukupuolisuudestaan ja sukupuolenkorjauksestaan.

– Leikkaus onnistui ja tunnen itseni paitsi mahtavaksi, myös vapautuneeksi, Jenner kirjoittaa kirjassaan Radar Onlinen mukaan.

67-vuotias Jenner kuvailee kirjassaan leikkausta vaikeaksi ja monimutkaiseksi prosessiksi. Useita terveysriskejä sisältävä operaatio vaati pitkää harkintaa.

– Miksi edes harkitsen sitä? Koska se on vain penis. Sillä ei ole erityisiä lahjoja tai käyttöä minulle, paitsi se mitä olen sanonut aiemmin, kyky pissata metsässä, Jenner kertoo kirjassa ennen leikkaustaan.

– Haluan vain, että minulla on kaikkia oikeat osat. Olen kyllästynyt tunkemaan sen hemmetin asian piiloon koko ajan.

Caitlyn Jenner kuvattuna Los Angelesissa helmikuussa.

Jenner paljastaa kirjassaan käyneensä läpi rintaleikkauksen maaliskuussa 2015. Hänelle tehtiin samaan aikaan myös leikkaus, jossa hänen kasvonsa muotoiltiin naisellisemmiksi. Leikkausten jälkeen hän paljasti uuden ulkomuotonsa Vanity Fair -lehden kannessa.

Syyskuussa 2015 Jenner luokiteltiin viranomaisten papereissa virallisesti naiseksi.

Jennerin kirjan mukaan hänen sukupuolensa korjaava leikkaus tuo hänelle sellaista valoa elämään, jota hän ei ole kokenut vuosiin.

– Minulla tulee olemaan sellaista intoa elämään, jota en ole kokenut 39 vuoteen sitten Olympialaisten, lähes kahteen kolmasosaan elämästäni, 10-ottelussa olympiakultaa vuonna 1976 voittanut Jenner pohtii kirjassaan.

New York Postin mukaan Jenner päätti kertoa sukupuolenkorjausleikkauksestaan julkisesti, sillä hän haluaa lopettaa spekulaatiot siitä, onko hän ”täysin nainen”.

– Joten voitte kaikki lopettaa tuijottamisen. Haluatte tietää, joten nyt tiedätte. Siksi tämä on ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun tulen ikinä puhumaan siitä.

Radar Onlinen mukaan Jenner ansaitsi kirjallaan jo etukäteen lähes 3,8 miljoonaa euroa. Kirja ilmestyy 25. huhtikuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?