Viihde

Näin tiukilla tehtävillä Fitnessmalli 2017 -kisaajia testattiin – yli 400 hakemusta, vain 10 pääsi finaaliin: Kyyneleetkin virtasivat

Julkaistu:

fitnessmalli 2017
Fitnessmalli 2017 -kilpailijat kisasivat lauantaina erilaisissa tehtävissä ansaitakseen paikkansa finaalikymmenikössä.
Fitnessmalli 2017 -kilpailun kymmenen finalistia julkistettiin sunnuntaina. Ennen julkistusta kaikki kymmenen finalistia kävivät läpi kovan rutistuksen lauantaina aamusta iltaan kestäneessä karsintatilaisuudessa Vantaalla Villa Grande -huvilassa järjestetyssä semifinaalissa.

Fitnessmalli 2017 -kilpailua luotsaavien Emmi Lehtomaan ja Nina (Ioanna) Sarjolahden mukaan kilpailuun tuli 422 hakemusta. Hakemusten joukosta jatkoon valittiin 40 naista. Villa Grandessa nämä 40 kilpailijaa osallistuivat kolmeen erilaiseen tehtävään, joissa testattiin: valmiutta median edessä, liikunnallisuutta ja sosiaalisen median taitoja.
  • Ilta-Sanomat seurasi hakuprosessia koko päivän, ja voit katsoa tiivistelmän päivän kulusta yllä olevalta videolta!

Näin semifinaalipäivä eteni:

-Kilpailijat jaettiin kolmeen eri ryhmään. Ryhmät kiersivät yhdessä kilpailupisteitä, joissa viivyttiin noin 25 minuuttia kerrallaan.

-Jokaisella rästillä kilpailijat pisteytettiin yhdestä viiteen pisteeseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kilpailupisteinä olivat:

Valmius median edessä

Hyvinvointialan ammattilaisen Nanna Karalahden ja Ilta-Sanomien toimittaja Mira Sharman pisteellä testattiin kilpailijoiden valmiutta vastata yllättäviin kysymyksiin median edessä kuvitteellisessa ISTV:n suorassa lähetyksessä.


Nanna Karalahti kertoi IS:lle iloitsevansa siitä, että kilpailu on muuttunut siitä, kun hän itse osallistui kisaan vuonna 2012.

– Enää ei vain katsota sitä, kenellä on kirein sikspäkki. Nyt oikeasti katsotaan enemmän persoonaa ja liikunnallista historiaa. Kuka vaan saa itsensä minttiin treenaamalla, mutta se merkitsee, kenellä on oikeasti intohimo hyvään oloon ja terveyteen, Karalahti sanoi.
  • Videolla esittelyssä upeat Fitnessmalli 2017 -finalistit:

Karalahti kuvailee, että silloin kun hän osallistui kilpailuun vartalolla oli enemmän merkitystä. Karalahti kertoo arvostavansa sitä, että nyt keskitytään entistä enemmän kilpailijoiden persoonaan. Nannalla on myös omat vinkkinsä siihen, miten tulevan Fitnessmalli 2017 -voittajan tulisi suhtautua julkisuuteen.

– Varmaan tärkeintä on se, mitä aina sanotaan, että pitää olla oma itsensä. Pitää seistä omien sanojensa takana. Saa kertoa mielipiteitä ja pitääkin kertoa mielipiteitä, mutta koskaan ei saa valehdella, koska se kostautuu, Karalahti arvioi.

Sosiaalisen median hyödyntäminen

Somerästillä kilpailijoita arvioi somessa itsestään brändin rakentanut elämätapamuutosekspertti Tomi Kokko. Pisteellä kilpailijoiden tuli tehdä 15 minuutissa julkaisu sosiaaliseen mediaan. Julkaisussa tuli mainostaa Fitnessmalli-kisan yhteistyökumppaneita mahdollisimman luovalla tavalla.

– Somessa on hyvä olla oma juttu ja oma brändi. Tietää, mitkä ovat omia vahvuuksia ja tuo niitä järkevästi esille, Kokko sanoi.Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Liikunnallisuus

Tanssii tähtien kanssa -kilpailusta tuttu tanssija Kia Lehmuskoski arvioi kilpailijoiden liikkuvuutta ja heittäytymiskykyä tanssirästillään. Lehmuskoski teki kilpaiijoille lyhyen tanssikoreografian, jonka nämä esittivät Lehmuskosken ja hallitsevan Miss Fitnesmalli Anna Korhosen edessä.

– Yrittäminen ja tsemppaaminen on tärkeä piirre, ettei luovuta heti, vaikka tuntuu vaikealta, Lehmuskoski sanoi.


Anna Korhonen kehottaa Fitnessmalli 2017 -finalisteja tarttumaan kisan myötä tuleviin työtilaisuuksiin innolla.

– Tytöillä tulee varmasti olemaan todella kiireinen vuosi. Tästä kannattaa ottaa mahdollisuudet irti, Korhonen arvioi.


– Sporttinen olemus on tärkeä, mutta tämä ei ole missään nimessä kauneuskilpailu. Tärkeintä on kantaa itsensä itsevarmasti, olla sporttinen ja että elämänarvot ovat kunnossa, Korhonen sanoi.

Näin finalistit julkistettiin

Tehtävärästien jälkeen julkistettiin 20 eniten pisteitä saanutta kilpailijaa, jotka etenivät vielä yksilöhaastatteluihin. Yksilöhaastatteluiden jälkeen kymmenen finalistia julkistettiin. Lehtomaa ja Sarjolahti toteavat, ettei finalistien valitseminen ollut missään nimessä helppoa.

Kun kymmenen finalistia julkistettiin, tunteet olivat pinnassa sekä finaaliin päässeillä että kisasta pudonneilla. Moni finalisteista näytti epäuskoiselta, kun heidän nimensä lausuttiin ja onnenkyyneletkin virtasivat.
  • Fitnessmalli 2017 -finalistit:

Tänä vuonna kilpailussa etsitään hyvinvointialan uutta sometähteä ja mediapersoonaa. Fitnessmalli-kilpailu on kokenut tänä vuonna suuria muutoksia; naisten fyysisiä ominaisuuksia ei vertailla, eikä kilpailuun kuulu kovia dieettejä. Kilpailuun kuuluu tänä vuonna vahvasti sosiaalinen media eri osa-alueineen ja kisassa etsitään inspiroivia persoonia. Finalisteilta odotetaan kuitenkin hyvinvointialalle soveltuvaa olemusta.

Voit katsoa kaikkien finalistien yksilökuvat ja -esittelyt täältä. Kilpailun voittaja julkistetaan lokakuussa I love me -messuilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt