Rap-artisti Tero Heterolle Akateemisen kaunotaiteen palkinto

Rap-artisti Tero Hetero sai Taideyliopiston ylioppilaskunnan myöntämän Akateemisen kuvataiteen palkinnon.

8.4.2017 22:30

Akateemisen kaunotaiteen palkinto jaetaan vuosittain nuorelle tai nuoria edustavalle taiteilijalle, taiteilijaryhmälle tai teokselle, joka on laajentanut oman alansa ilmaisua tai tuonut siihen jotain uutta. Palkinto on erityisesti huomionosoitus ja kannustus uusille rohkeille avauksille ja lupaavalle taiteen aloja uudistavalle otteelle. Palkintoa jaettaessa korostetaan myös taiteilijan kykyä aktiiviseen, valveutuneeseen ja kriittiseen taiteilijuuteen, joka voi näkyä muun muassa osallistumisena yhteiskunnalliseen keskusteluun, työnä taiteen aseman edistämiseksi tai rajanylityksinä eri taiteenlajien välillä.

Tero Hetero, oikealta nimeltään Niina Hartikainen, on muunsukupuolinen artisti, joka yhdistää lauluissaan elektronista tanssimusiikkia ja räppiä.

Tero Heteron Tahdon-kappaleen on valittu valtakunnallisen Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä -tasa-arvokampanjan viralliseksi lauluksi.

– Muunsukupuolisuus ja sitä edustavat henkilöt ovat olleet viime aikoina paljon julkisuudessa. On hienoa, että tästä pitkään vaietusta asiasta viimein puhutaan. Se tuo lohtua ja turvaa monille kaltaisilleni, jotka ovat olleet jopa koko elämänsä eksyksissä oman itsensä ja olemuksensa kanssa, Tero Hetero toteaa.

Tero Hetero -nimi kattaa keikoilla solistin lisäksi yhtyeen, johon kuuluvat Sari Goltz, Henna Helasvuo ja Lasse Turunen. Helasvuo ja Turunen myös tuottavat rap-artistin musiikin sekä tekevät kappaleet yhdessä Tero Heteron kanssa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?