Muistatko nämä tyylit? Jenni Haukio, 40, suosii suomalaista designia – upeat kuvat vuosien varrelta

rac

Julkaistu:

jenni haukio 40 vuotta
Tänään perjantaina 7. huhtikuuta 40 vuotta täyttävä Jenni Haukio on edustanut Suomea oivallisesti niin maailmalla kuin kotimaassa. Katso upea kuvakooste!
Kun ihminen siirtyy iässä yhdeltä vuosikymmeneltä toiselle, sanotaan hänen vaihtavan suuntanumeroa. Maamme ykkösnainen, rouva Jenni Haukio, täyttää tänään perjantaina 7. huhtikuuta, 40 vuotta. Nyt hänen ikänsä suuntanumero alkaa nelosella.


Ennen kuin Jenni Haukiosta tuli Sauli Niinistön puoliso, myöhemmin tasavallan presidentin Sauli Niinistön vaimo, Haukio oli ehtinyt tehdä oman uransa kokoomuksessa. Niinistön tultua presidentiksi Haukion aikaa on vienyt uusi asema presidentin puolisona. Onnekseen hän on pystynyt jatkamaan kirjallista uraansa muun muassa Turun kansainvälisten kirjamessujen ohjelmapäällikkönä.


Hillitty ja asiallinen Haukio on miehensä presidenttikaudella edustanut hienosti. Hän on käyttänyt suomalaista designia ja presidenttipari on antanut ulkovaltojen päämiehille suomalaisten suunnittelijoiden töitä ja kotimaista kirjallisuutta.


Virallisissa tilaisuuksissa Haukio on osannut antaa miehelleen tämän tilan ja seissyt suoraselkäisenä rinnalla. Vapaamuotoisimmissa tilaisuuksissa Haukio on edustanut joskus farkuissa, toppatakissa ja pipo päässä; hän pukeutuu tilanteen mukaan. Haukio osaa myös keskustella eri aloilta tulevien ihmisten kanssa asiantuntevasti ja hän esittää halutessaan kysymyksiä.


IS:n 1. huhtikuuta Jenni Haukiosta julkaistussa artikkelissa hänet tuntevat ihmiset kuvailivat Haukiota loistavaksi suomalaisen designin lähettilääksi sekä reippaaksi naiseksi, jolla on taiteilijan sielu.


Kun Haukio edustaa, puhutaan ja kirjoitetaan usein vaatetuksesta. Miksi? Siksi, että hänen miehensä on virallisten tilaisuuksien päähenkilö. Asut nousevat siis väistämättä esiin. Toisaalta hyvä niin, sillä näin suomalaiset näkevät Haukion luottavan kotimaisiin suunnittelijoihin.


– Aina, jos minulla on mahdollisuus, valitsen edustustilaisuuksiin suomalaisia asuja ja asusteita. Se on pieni asia, mutta se on osa näiden vierailuiden kokonaisuutta. Minulle on kunnia-asia saada edustaa designpuolella suomalaista osaamista niin hyvin kuin se on mahdollista, Jenni Haukio sanoi IS:lle viime toukokuussa Washingtonissa antamassaan haastattelussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt