Marco Bjurström paljastaa: Näin syntyi legendaarinen Naminami-hokema – ”Se oli mulle sellainen voimamantra” - Viihde - Ilta-Sanomat

Marco Bjurström paljastaa: Näin syntyi legendaarinen Naminami-hokema – ”Se oli mulle sellainen voimamantra”

Tanssiopettaja ja koreografi Marco Bjurström paljasti Radio Suomipopilla, miten hokema syntyi.

6.4.2017 8:27

Bumtsibumin myötä koko kansan tietoisuuteen ja jättisuosioon noussut tanssiopettaja Marco Bjurström, 50, vieraili Radio Suomipopin Popstudiossa. Bjurström kertoi muun muassa siitä, miten hänelle ilmoitettiin siitä, ettei hän ollut mukana uudistuneessa Bumtsibumissa.

Bjurström kertoi Sami Kurosen ja Jenni Alexandrovan haastattelussa myös, miten legendaksi ja koko kansan tuntemaksi hokemaksi noussut ”Naminami” syntyi.

– Se tulee tanssikoulusta, kun olin 80-luvun alussa alkanut opettamaan ja mulla oli sellaisia teini-ikäisiä vähän mua nuorempia oppilaita, joita jännitti ihan hirveästi. Diskotanssi lähtee tuolta keskivartalosta, ja niitä ujostutti, kun tuli vatsamakkaroita.

– Mun piti keksiä jotain, ja mulla ei ollut mitään vuorosanoja mä yhtäkkiä sanoin, että ”No ottakaa niistä kiinni ja sanokaa vaikka naminami!”.

– Ne nauro mulle ja ne nauro itelleen ja se jäi elämään.

Marco Bjurströmin ”Naminami” -hokema tuli tutuksi koko Suomelle Bumtsibumin myötä.­

Bjurströmin mukaan tarina on täysin totta ja sen myötä keksitty hokema jäi hänen sanavarastoonsa.

Tanssiopettajan ja koreografin Naminami-mantra kuultiin alkuperäisessä Bumtsibumissa useasti. Bjurström juonsi suosikkiohjelmaa vuosina 1997–2005.

– Siitä tuli mulle sellanen, että jos mua jännittää, niin se naminami oli mulle sellainen voimamantra. Bumtsibumin tekeminen oli aluksi vähän jännää, niin sieltä tuli semmonen ”Naminami”, että hei kyl tää tästä. Carpe diem, elämä menee eteenpäin, Bjurström muistelee suosikkiohjelmaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?