Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki rajussa baaritappelussa Espanjassa – ”Otin miestä päästä kiinni”

Aki Palsanmäki kertoo ajautuneensa Fuengirolassa raivokkaaseen baaritappeluun, kun suomalaismies vihastui hänet nähdessään.

Aki Palsanmäen Espanjan-loma sai karun käänteen.

4.4.2017 5:13

Suomen Huutokauppakeisari -ohjelman päähahmona tunnettu Aki Palsanmäki ajautui IS:n tietojen mukaan baaritappeluun viime lauantai-iltana Espanjan Fuengirolassa. Palsanmäki kertoo IS:lle suomalaismiehen alkaneen haastaa riitaa hänen seurueensa kanssa, jolloin Palsanmäki seurueineen ajautui kahteen nujakkaan. Ensin tilanne kärjistyi baarin ulkopuolella ja heti perään baarin sisällä.

Ilta-Sanomien Fuengirolan poliisilta saamien tietojen mukaan tapahtumista ei ole tehty rikosilmoitusta.

Palsanmäki kertoo olleensa viettämässä iltaa yhdessä vaimonsa Heli Palsanmäen ja pariskunnan yhteisten ystävien kanssa. Mukana matkassa oli myös Suomen Huutokauppakeisari -ohjelman Remontti-Markkuna tunnettu Markku Saukko.

Palsanmäki kertoo seurueen lähteneen viettämään iltaa Fuengirolassa sijaitsevaan Bar Cosmokseen.

– En kerinnyt sisälle menemään ravintolaan, kun humalainen suomalaismies tuli aukomaan minulle päin naamaa, että olen pilannut hänen saunailtansa, Palsanmäki kertaa illan tapahtumia.

– Yritin ystävällisesti kysyä, että miksi hän on minulle suuttunut? En oikein päässyt asiasta selvyyteen.

Palsanmäki arvelee, että hyökkääjän motiivina saattaa olla vanha kauna, joka liittyy vuoden takaiseen hyväntekeväisyyshuutokauppaan Fuengirolassa.

Palsanmäki kertoo yrittäneensä saada suomalaismiestä rauhoittumaan ja sanoneensa tälle, että kyseessä on jonkinlainen väärinkäsitys.

Akin mukana reissussa olivat myös hänen Heli-vaimonsa ja Suomen Huutokauppakeisari ohjelmasta tuttu Markku Saukko. Valokuvassa kolmikko Kultainen Venla -gaalassa tammikuussa 2016.

Palsanmäki kertoo järjestysmiehenä aikoinaan työskennelleen kaverinsa huomanneen, että suomalaismies yritti käydä Palsanmäen päälle.

– Kaverini laittoi asiallisesti käden miehen eteen ja sanoi: Mene pois tästä, me haluamme olla tässä rauhassa ja oman porukan kanssa. Mies ei sitten uskonut. Se tuli toisen kerran, tuli kolmannen kerran, ja kaverini yritti ystävällisesti ja rauhallisesti rauhoittaa tilannetta.

– Kolmannen kerran, kun kaverini laittoi käden tämän miehen eteen, niin tämä mies laittoi pikkurillin ja peukalon pystyyn ja loput sormet nyrkkiin, ja veti tätä kaveriani sormilla suoraan silmiin.

– Kaverini oli vähän aikaa ”sokeutuneena” ja pyöritteli päätään. Sitten kaverini veti jalat tältä mieheltä alta, mies kaatui maahan ja tilanne loppui siihen.

Palsanmäki kertoo tilanteen olleen hurja.

– Jos kaverini ei olisi tullut väliin, sormet olisivat varmasti olleet minun silmissäni.

Välikohtauksen jälkeen Palsanmäki kertoo seurueen päässeen viimeinkin baariin sisälle.

– No, tämä ukko istuikin siellä sisällä ja kaverini tuli myöskin sisälle, milloin nujakka taas jatkui, kun he näkivät toisensa.

Palsanmäki sanoo kaverinsa ja suomalaismiehen tarttuneen toisiaan rytäkässä rinnuksista kiinni. Palsanmäen mukaan paikalla olleet ihmiset menivät tilanteeseen väliin, ja niin teki myös Palsanmäki itse.

– Otin miestä päästä kiinni, puristin ja työnsin hänet pois tilanteesta. Sanoin, että nyt loppui tämä riitely ja tappelu, että nyt menette molemmat omiin suuntiin siitä. Paikan omistaja puuttui tilanteeseen ja heitti rähinäukon pihalle.

Ilta-Sanomat soitti myös Bar Cosmokseen, josta ilmoitettiin, etteivät he kommentoi lauantain tapahtumia millään tavalla. Aki Palsanmäki kertoo olevansa edelleenkin tapahtuneesta ihmeissään.

– Ihmetyttää kyllä, että menimme hyvässä hengessä iloisessa seurueessa istumaan iltaa ja pitämään hauskaa. Sitten tulee tämmöinen aggressiivinen mies vastaan, jolla on aivan selkeästi vahingoittamistarkoitus.

– Se näköjään sitten on näin, että kun olemme julkisuuden henkilöitä, niin tämmöistä voi tapahtua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?