Nanna Karalahti sohaisee jälleen muurahaispesään – ravintolareissu Jax-vauvan kanssa jakoi mielipiteet: ”Tuli tehtyä virhearvio” - Viihde - Ilta-Sanomat

Nanna Karalahti sohaisee jälleen muurahaispesään – ravintolareissu Jax-vauvan kanssa jakoi mielipiteet: ”Tuli tehtyä virhearvio”

Nanna Karlaahti kirjoittaa tuoreimmassa blogissaan keskustelua herättäneestä ravintolareissustaan.

Nanna Karalahti kirjoittaa äitiydestä rehellisesti blogissaan.­

3.4.2017 17:03

Liikunta- ja hyvinvointialan yrittäjä Nanna Karalahti julkaisi viime viikolla blogikirjoituksen ravintolareissustaan 11-kuukautisen Jax-poikansa kanssa. Teksti herätti runsaasti keskustelua niin Nanna seuraajien keskuudessa Intsagramissa kuin myös Ilta-Sanomien artikkelin kommenttikentässä.

Tekstissä Nanna kertoi olleensa poikansa kanssa Helsingin keskustassa sijaitsevassa ravintolassa, kun Jax sai Nannan sanojen mukaan ”itkupotkuraivarit.” Nanna kertoi viereisten pöytäseurueiden epäkohteliaista reaktioista poikansa itkuun. Voit lukea tapahtumien tarkemman kulun tästä IS:n artikkelista. Useat lukijat kommentoivat Nannalle olevansa pahoillaan muiden ravintolan asiakkaiden suhtautumisesta ja toivoivat, että Nanna uskaltautuu jatkossakin ravintolaan poikansa kanssa.

Maanantaina julkaisemassaan blogikirjoituksessaan Idealistan verkkosivuilla Nanna jatkaa jälleen aiheesta. Tekstin Nanna on nimennyt: Sohaistaan vielä muurahaispesään.

– Haluan vielä jatkaa kyseistä aihetta, sillä sain siitä aikamoisen palauteryöpyn. Tässä yksi mieleenpainuva kommentti vanhemmalta herrasmieheltä (Facebookin inbox):

“Kannattaisi opettaa lapset käytöstavoille eikä tulla julkisuuteen itkemään!”

Nanna täsmentää blogissaan, että kyseessä oli Jaxin 20 sekuntia kestäneet itkuraivarit ja että hän vei poikansa ulos ravintolasta rauhoittumaan.

Elokuussa 2015 avioituneilla Nanna ja Jere Karalahdella on toukokuussa 2016 syntynyt Jax-poika. Lisäksi Jerellä on kaksi tytärtä: teini-ikäinen Ronja ja Valko-Venäjällä asuva kolmevuotias Stella.­

Nanna sanoo, ettei edes tekstissään ilmaissut sitä, mitä mieltä hän itse on pienten lasten viemisestä ravintolaan. Uusimmassa tekstissään hän kuitenkin tahtoo kertoa mielipiteensä kiihkeää keskustelua herättäneestä aiheesta. Karalahti kirjoittaa, että hänen mielestään lapset ja vauvat saavat tulla ravintolaan keskellä päivää.

– Jos lapsi ei osaa käyttäytyä, viedään lapsi ulos ravintolasta siksi aikaa tai jos “itkut” kestää koko ravintolassaoloajan, peruutetaan syöminen ja kokeillaan myöhemmin uudestaan, Nanna kirjoittaa.

– Vaikka lapset ovat lapsia ja ääntä maailmaan mahtuu, tulee ravintolassa noudattaa tiettyjä sääntöjä, joista esimerkkinä sanottakoon, että huutaminen on kielletty ja tavaroiden heittely on kielletty. Huom! myös humalaiset ihmiset! Täytyy silti sallia niin aikuisiltakin kuin lapsilta “notkahdukset.”

Nanna muistuttaa tekstissään, että kaikki lapset ovat luonteiltaan erilaisia ja ravintolaa valitessa tulee ottaa huomioon lapsen luonne ja huomioida se, kuinka pitkään oma lapsi viihtyy paikoillaan.

– Itse tein virhearvion viime viikonloppuna: Paikka oli täynnä ja ei ehkä se lapsiperheiden lempipaikka. Myöskin poikani on vielä hyvin pieni eikä käytöstapojen opettaminen ole ollut vielä realistista (tulen kyllä varmasti ne opettamaan!), Nanna kirjoittaa.

Nanna kertoo tahtovansa palata samaan ravintolaan itsekin jokin päivä rauhassa syömään ja viiniä nauttimaan.

– Jos itkupotkuraivarivauva istuisi viereisessä pöydässä, niin loisin varmasti lempeän hymyn sinne suuntaan. Minua, varsinkaan oman lapsen synnyttyä, ei häiritse lasten äänet yhtään.

– Tai sanotaanko vielä ehkä pidemmälle, näkisin siinä perheen, joka tuo aina positiivisen fiiliksen. Omaa perhettä ja toisten perheitä pitäisi arvostaa enemmän!

Nanna huomioi kuitenkin että lapsiperheiden tulee ottaa huomioon myös ruokarauhaa kaipaavat ravintola-asiakkaat. Tekstinsä lopussa Nanna toteaa, että heidän perheensä on ehtinyt Jaxin vauva-aikana matkustella jo paljon. Nanna huomioi, ettei missään muualla (kuin Suomessa) lasta ei ole nähty riesana, oli kello mitä tahansa, vaan lapset on toivotettu ravintoloihin tervetulleiksi.

– Onko Suomessa vaan niin huonosti kasvatetut lapset, etteivät he sovi ravintoloihin? Vai onko meissä aikuisissa vikaa? Nanna kysyy tekstinsä lopussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?