Tällainen on Lauri Ylösen Elastiselle suunnittelema hulppea talo: ”Tilaa hyville bileille!” - Viihde - Ilta-Sanomat

Tällainen on Lauri Ylösen Elastiselle suunnittelema hulppea talo: ”Tilaa hyville bileille!”

Elastinen kertoo IS:lle, että hänen merenrantakodissaan on 220 neliötä, ja jokaisesta huoneesta näkyy meri. Talon on suunnitellut Lauri Ylönen.

Elastinen löysi itselleen tontin Itä-Helgingistä merenrannalta. Lauri Ylönen suunnitteli talon rinnetonttia mukaillen.­

3.4.2017 8:40

Jo 15 vuotta arkkitehtuuria harrastanut Rasmus-yhtyeen laulaja Lauri Ylönen on suunnitellut ja rakennuttanut itselleen ja ystävilleen vuoden aikana yhteensä neljä taloa. Rakennusprojektit esitellään MTV3-kanavan uutuusohjelmassa Laurin talot.

Yksi ohjelmaan osallistuvista Laurin ystävistä on rap-artisti Elastinen. Elastisen 220-neliöinen talo on vastikään valmistunut Itä-Helsinkiin meren rannalle.

– Se on rinteeseen suunniteltu, kaksikerroksinen talo rantasaunalla. Rakastuin alueeseen, kun asuin Laurin edellisessä talossa Karhusaaressa vuokralla, Elastinen kertoo IS:lle.

Elastinen on viettänyt vuoden aikana rakennustyömaalla pitkiäkin aikoja ja saanut jopa yllättäviä työtarjouksia.

– Heittäydyin mukaan ihan täysillä ja olen saanut jo kahdelta rakennusfirmalta tarjouksen, että jos mua kiinnostaa, niin töitä olisi tarjolla, Elastinen paljastaa.

– Tämä taloprojekti on asiaa, josta olen unelmoinut pitkään. Alkuperäinen idea lähti siitä, että Laurin piti suunnitella minulle kesämökki, mutta sitten tarvitsinkin kodin, kun Lauri myi omansa pois.

Lauri muutti ex-vaimonsa Paula Vesalan kanssa Los Angelesiin 2004, jolloin Elastinen jäi taloon vuokralle noin vuodeksi, kunnes Lauri sai myytyä Karhusaaren kotinsa vuonna 2005 peräti 6,5 miljoonalla eurolla. Myös Karhusaaren talo oli Laurin suunnittelema.

Lauri Ylönen kutsui oman 330-neliöisen Sipoon-talonsa tupaantuliaisiin myös Jarppi Leppälän, Aleksi Valavuoren ja Elastisen.­

Elastinen kertoo olleensa viimeisen vuoden aikana rakennuksella ennen kaikkea siivoamassa. Siihen hänen kykynsä riittivät miehen itsensä mukaan parhaiten.

– Tein vihdoin ”koulutustani” vastaavaa hommaa, Elastinen yllättää.

– Olin lukioaikana siivoojana ja osaan sen homman. Rakennustyömaalla se onkin aikamoinen duuni.

Elastinen sanoo olleensa melko paljon mukana myös talon sisustuksen suunnittelussa, vaikka Laurilla oli niihin myös omat näkemykset.

– Sotkeuduin alusta asti ihan kaikkeen ja olin varmaan hankalin ihminen tässä ohjelmassa, Elastinen naurahtaa.

Hän halusi kaikista huoneista näkymät merelle – ja paljon terassitilaa.

– Koti suunnitellaan ennen kaikkea kodiksi, mutta seuraavaksi halusin, että siellä on tilaa pitää hyviä bileitä! tuore isä sanoo.

– Järjestän usein kekkereitä ystävilleni, joten halusin, että siellä on avaraa.

Olohuone-keittiökokonaisuus on samassa tilassa, koska Elastinen haluaa nauttia ystävien seurasta ruuanlaiton lomassa.

– Harjoittelen ruuan laittoa koko ajan, Elastinen kertoo.

Tyyliltään talo on melko pelkistetty.

– Olen laittanut paljon aikaa sisustuksen suunnitteluun. Tykkään tosi yksinkertaisesta ja suoraviivaisesta tyylistä, mutta myös muustakin kuin mustasta ja valkoisesta. Kotiin tulee myös värejä.

Elastinen pääsi muuttamaan perheensä kanssa taloon samoihin aikoihin maaliskuussa, kun Elastinen sai esikoisensa avovaimonsa kanssa.

– Oli ylipäätään vähän jännä fiilis lähteä tähän projektiin, koska en ole koskaan päästänyt ketään ulkopuolisia kotiini. Tämän ohjelman jälkeen se ovi sulkeutuu täysin, Elastinen sanoo.

Lauri hehkuttaa yhteistyötään Elastisen kanssa.

– Nämä suunnittelemani talot ovat kaikki aika lukaaleja, ja etenkin Elan kohdalla ammuttiin ilotulitusta vaan kaikkeen. Elalla ei varmaan ollut edes mitään budjettia, Lauri sanoo.

Lauri on suunnitellut taloihin myös joitakin kalusteita ja huonekaluja, mutta Elastisen pyyntö oli erikoisin.

– Ela sanoi, että räppärillä pitää olla jättisohva! Hän toivoi sellaista sohvaa, johon mahtuu 50 jäbää kerralla. Oli pakko todeta, että en ehkä ihan niin isoa sohvaa saa tehtyä, Lauri naurahtaa.

Lauri on suunnitellut vuoden aikana talot myös Jarppi Leppälälle ja Aleksi Valavuorelle. Kaikki taloprojektit nähdään uutuusohjelmassa.

Laurin talot maanantaisin MTV3-kanavalla klo 20.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?