Tuomas Nyholm on vuoden radiotoimittaja - Viihde - Ilta-Sanomat

Tuomas Nyholm on vuoden radiotoimittaja

IS:n ja Radio Rockin Tuomas Nyholm palkittiin Radiogaalassa.

1.4.2017 0:32

Ilta-Sanomien ja Radio Rockin Tuomas Nyholm on Radiogaalan vuoden radiotoimittaja. Nyholm palkittiin ansioistaan Radio Rockin Total Hockey Forever -ohjelmassa.

Nyholm tekee ohjelmaa yhdessä Ilta-Sanomien jääkiekon sisältöpäällikön Vesa Rantasen kanssa.

– Koen, että tämä on tunnustus sekä Veskulle, minulle että koko ohjelmalle. Se vain henkilöityy minuun. Iso kiitos menee Rantaselle, jonka kanssa olemme tehneet vuosia töitä yhdessä, Nyholm kiitteli.

– Tuntuu mukavalta, että radioala ottaa näin vastaan ja vielä palkitsee. Koen oikeasti, että tämä on myös merkittävä voitto intohimoiselle jääkiekkopuheelle.

Nyholm on aiemmin voittanut yhdessä Rantasen kanssa Ilta-Sanomien journalistipalkinnon. Tunnustus tuli vuonna 2008 kaksikon Videotuomarit-juttusarjasta.

– Teemme sitä, mikä on meidän mielestä tärkeää. Emme välitä numeroista pätkääkään, emme mistään muusta kuin sisällöistä. En ole kertaakaan kysynyt meidän lataus- tai kuuntelijalukujen perään. Niitä on totta kai minulle kerrottu, mutta ne eivät saa ohjata työtä. Jos kuuntelijaluvut ovat niin huonoja, että jotain on tehtävä, siitä tullaan kyllä sanomaan.

Tuomas Nyholm ja Vesa Rantanen vuonna 2015.­

– Ohjelmaamme kuuntelevat myös sellaiset tyypit, jotka eivät muuten seuraa lätkää niin paljoa. Se on massiivinen komplimentti ainakin meikäläiselle. Pidän siitä ajatuksesta, ettemme ole pelkästään lätkäeinareita, vaan siinä on muitakin arvoja mukana.

Perjantai-iltana pelattiin kolme SM-liigan puolivälierää. Kaksi sarjaa jatkuu vielä huomenna: Tappara–Ilves ja JYP–HPK.

– Kyllä minulla oli pöydässä peli koko ajan auki. Senkin takia, ettei tarvitse huomenna lähteä liikenteeseen ihan nollastaa. Ajan nyt kotiin ja katson Tappara–Ilveksen, joka kesti vain joku 50 erää. Huomenaamulla sitten Tampereelle, Nyholm sanoi hieman ennen puoltayötä.

Nyholm, 40, työskentelee myös Ruudun SM-liigalähetyksien juontajana. Lisäksi hän kirjoittaa kolumneja Ilta-Sanomiin. Nyholmin kolmas romaani Leijona julkaistiin helmikuussa.

– Nyt mennään lätkän ehdoilla MM-kisojen loppuun asti. Sitten katsotaan taas, että mitä seuraavaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?